Met muffincupjes kan je de mooiste dingen maken zoals deze roosjes. Leuk met de feestdagen of als je een keer wat speciaals op tafel wilt zetten.
Porties 6, Voorbereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
- 1000 gram Franceline aardappels
- 3 eieren
- 2 teentjes knoflook
- 1 snufje nootmuskaat
- Peper en zout uit de molen
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 9 muffincupjes
Bereiding
- 1. Was de aardappels en snij deze in flinterdunne plakjes.
- 2. Mocht je een keukenmachine hebben dan mag dit op de dunste stand van het mes.
- 3. Pers de knoflook en snij deze zeer fijn en klop deze samen met de helft van de kaas door de eieren en breng op smaak met peper en zout.
- 4. Spoel de aardappelplakjes goed af zodat het zetmeel er vanaf is en zet de plakjes trapsgewijs rond in het muffincupje en bouw dit op als een roosje.
- 5. In het midden rol je een stukje aardappel op om het hart van het roosje te maken.
- 6. Bestrooi de roosjes met de andere helft van de Parmezaanse kaas en spray ze een beetje in met wat olie en verdeel het ei over het roosje.
- 7. Bak de roosjes in de Airfryer per 9 in de mand 180 graden 10 tot 12 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
- 8. Haal de roosjes uit de muffincupjes en blijf doorbakken tot de aardappels op zijn.