Patat of friet? Het is hetzelfde, toch? Globaal bekeken kunnen IPL en laser erg op elkaar lijken. Het debat over IPL versus laser is echter volop aan de gang. Garanderen deze twee populaire ontharingsmethoden niet allebei een gladde huid? Zijn ze niet allebei gebaseerd op lichtimpulsen? In dit artikel ontdek je hoe deze ontharingsmethodes werken en wat de belangrijkste verschillen zijn tussen laser en IPL, zodat jij kan kiezen wat het beste bij jou past. We bespreken alles wat jij moet weten, waaronder:
Tip: Lees de inzichten van de experts over de werking van een IPL-behandeling om hier alles over te weten te komen.
Wat is IPL? En laserontharing? Laser en IPL hebben één ding gemeen: ze zijn beide gebaseerd op lichtimpulsen. Als je echter op onderzoek uitgaat,merk je dat de technische details verschillen. Laten we eens kijken – wat is het verschil tussen ipl en laser, wat doet IPL en hoe werkt laserontharing?
Zowel IPL- als laserontharing kan duur zijn en de behandelingen kunnen ook sterk in kostprijs variëren. Maar omdat met beide methoden bij regelmatige behandelingen een haarvermindering op lange termijn wordt bereikt, is het de initiële investering meestal wel waard. Enkele feitjes op een rijtje over de kosten van IPL en laserbehandelingen: Tip: Medische professionals kunnen je huid en haar beter analyseren en de meest geschikte technologie voor jou aanbevelen, terwijl schoonheidssalons vaak niet over de middelen beschikken om meer dan één lasertechnologie aan te bieden. Bovendien kan het risico op brandwonden, irritatie en pigmentstoornissen groter zijn. Tip: De Philips Lumea IPL 9900 Series met unieke SenseIQ-technologie kan thuis worden gebruikt en biedt tot 12 maanden lang een gladde, haarvrije huid.1 Zo bespaar je niet alleen geld en kun je jouw haar verwijderen wanneer het jou uitkomt, maar de exclusieve SkinAI-functies en de Lumea IPL-app helpen ook je huid te analyseren en jouw voortgang bij te houden.
Een behandeling met IPL brengt de haarzakjes in de rustfase en een laserbehandeling vernietigt de haarzakjes van haar dat zich in de groeifase bevindt. Beide methodes voorkomen de groei van nieuw haar, maar vereisen verdere behandelingen om hergroei tegen te gaan. Geen van beide garandeert permanente ontharing, maar zowel IPL- als laserbehandelingen zijn veelbelovende ontharingsoplossingen voor de lange termijn.
Met het Philips Lumea IPL 9000 Series-apparaat kan je tot 86% haarreductie bereiken na de eerste drie of vier behandelingen.1 Hierna moet je de behandeling acht maanden lang elke maand herhalen voor het beste resultaat.
In dit artikel hebben we je bijna alles verteld wat je moet weten om de juiste keuze te maken als het gaat om IPL versus laserontharing. Om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen, moet je echter weten hoelang je resultaat zult zien van elke behandeling : Tip: Een IPL-ontharingsapparaat zoals de Philips Lumea IPL 9900 Series biedt niet alleen kostenvoordeel, maar is ook een betrouwbare, snelle en flexibele oplossing voor thuis ontharen. Je kan dus jouw ontharingsroutine precies aanpassen aan je haargroei, zodat je langdurig haarvermindering en een prachtig gladde huid krijgt.
Dus wat kun je het beste kiezen: IPL of laser? IPL en laseren zijn allebei goede oplossingen om de haargroei op lange termijn te verminderen. Een IPL-ontharingsapparaat kan een groter deel van de huid behandelen, geeft sneller resultaat en kan ook veilig thuis worden gebruikt. Bronnen: 2 Bij volgen van het behandelschema. Berekend voor gebruik op onderbenen, bikinilijn, oksels en gezicht. 3 Bij gebruik met snoer; tijdsaanduiding voor hoogste stand.
1 Gemiddelde haarvermindering na 12 behandelingen: 86% op onderbenen, 70% op bikinilijn, 67% op oksels
You are about to visit a Philips global content page
Continue