Champignon-crèmesoep

Voor deze soep kunt u elk type paddenstoel gebruiken. Probeer eens een combinatie van champignons en shiitakes.

Porties 4 p, Voorbereidingstijd 5 m, Bereidingstijd: 23 m
0-30 minuten
Groenten
Notenvrij
Voorafjes en snacks
SoupMaker

Ingrediënten

  • 350 g paddenstoelen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 4 takjes peterselie
  • 200 ml room
  • 500 ml kippenbouillon
  • naar keuze: 1 eetlepel gedroogde paddenstoelen, gemalen
  • Extra: gemalen zwarte peper en zout naar smaak

Bereiding

  • Was de champignons en doe ze met de overige ingrediënten in de Soup maker.
  • Sluit het deksel en kies het programma voor gepureerde soep.
  • Open het deksel als de soep klaar is, breng op smaak met peper en zout, en schenk de soep in mooie koppen of kommen.
  • Tip van de Chef: Gedroogde paddenstoelen zijn verkrijgbaar bij de meeste toko’s.
Champignon-crèmesoep