Tover bevroren fruit om tot de lekkerste soorten sorbetijs, zonder toevoeging van suiker. Probeer deze vier soorten; in vier vrolijke kleuren. U kunt natuurlijk naar hartenlust variëren met andere soorten fruit!
Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- Voor roze ijs:
- 10 geschilde ontpitte verse perziken
- Voor oranje ijs:
- 1 schoongemaakte Cantaloupe meloen
- Voor groen ijs:
- 12 geschilde kiwi’s
- Voor geel ijs:
- 1 banaan
- 1 kleine geschilde ananas zonder kern
Bereiding
- U bereidt alle soorten ijs in dit recept op één en dezelfde manier. Onderstaand de basisbereiding.
- Schil het fruit en haal eventueel de pit of de zaden eruit. Snij het fruit in kleine blokjes die in de buis van uw slowjuicer passen. Spreid de blokjes uit in een diepvriesbak en zet deze in de diepvries. Roer om het uur even door de blokjes zodat ze een beetje los bevriezen. Na een paar keer doorroeren laat u de blokjes een nachtlang invriezen. Stop de volgende dag de blokjes in de slowjuicer en vang het ijs per soort op in de pulpbak.
- Schep het ijs op met een ijsknijper en u hebt puur fruitijs!