Met uw staafmixer maakt u van vers fruit de lekkerste ijsjes boordevol vitaminen. Zonder extra suiker; vers fruit is zoet genoeg!
Een heerlijke traktatie op een warme zomerdag.
Porties 8, Voorbereidingstijd 10-15 minuten, Bereidingstijd: 3 uur
Ingrediënten
- 250 gram schoongemaakte aardbeien
- 250 gram ontvliesde sinaasappels
- 250 gram schoongemaakte kiwi's
- 1dl water + 3 eetlepels suiker
Bereiding
- 1. Maak de 3 soorten fruit schoon en pureer deze apart van elkaar met de chopper van uw staafmixer. Los de suiker op in het water en breng het kort tegen de kook om er suikerwater van te maken. Doe telkens 1/3 van de suikersiroop bij het gepureerde fruit.
- 2. Vul de ijsvormpjes het eerst met de aardbeienpulp en vries deze 1 uur aan. Vul vervolgens diezelfde ijsvormpjes met de gele pulp en vries deze weer 1 uur aan. Doe dit tot slot met de groene kiwipulp.
- 3. Vries de ijsjes minimaal 3 uur aan voordat u ze serveert. IJskoud genieten!