Hoofdgerecht – 4 personen
Porties 4 p, Voorbereidingstijd 20 m, Bereidingstijd: 20 m
Ingrediënten
- 2 sneetjes oud witbrood, in stukken
- 1 eetlepel (pikante) paprikapoeder
- 250 g kipfilet, in stukken
- 1 eidooier + 2 eiwitten
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 eetlepels rode pesto
- versgemalen peper
Bereiding
- Maal het brood met de paprikapoeder in de keukenmachine fijn tot een kruimelig mengsel en meng de olijfolie erdoor. Doe dit mengsel over in een diep bord.
- Pureer daarna de kipfilet in de keukenmachine en meng de eidooier, knoflook, pesto en peterselie erdoor. Voeg ½ theelepel zout en peper naar smaak toe.
- Verwarm de AirFryer voor op 200 °C.
- Klop de eiwitten in een diep bord los. Vorm het kipmengsel tot 10 balletjes en druk deze uit tot platte ovale koekjes. Haal de nuggets eerst door het eiwit en wentel ze dan door het broodkruim. De nuggets moeten rondom bedekt zijn met het kruim.
- Leg 5 nuggets in het mandje en schuif dit in de AirFryer. Stel de tijd in op 10 minuten. Bak de nuggets goudbruin en gaar. Bak daarna de rest van de nuggets. Lekker met frieten en een frisse salade.