0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Asperges met krieltjes en ham

    Stomen is een gezonde, snelle en eenvoudige bereidingswijze. En bovendien bijzonder smakelijk. De techniek wordt vooral in het verre oosten toegepast en is eeuwenoud. Bij stomen worden de ingrediënten gegaard in de hete damp van een kokende vloeistof, wat ervoor zorgt dat meer smaak en vitaminen behouden worden.

    Porties 6, Bereidingstijd: 30 minuten
    0-30 minuten
    Groenten
    Notenvrij
    Zuivel
    Hoofdgerechten
    Stomer
    Vlees

    Ingrediënten

    • 500 gram witte asperges
    • 400 gram groene asperges
    • 400 gram voorgekookte krielaardappels
    • 4 eieren
    • 1 beenham
    • 1 lente ui
    • 200 ml Hollandaisesaus

    Bereiding

    • 1. Schil de witte asperges en ontdoe deze van de taaie uiteinden.
    • 2. Leg de groene en witte asperges op de onderste etage en bestrooi met een beetje suiker.
    • 3. Leg de krieltjes met de eieren op de tweede etage en zet deze bovenop de eerste etage.
    • 4. Leg de ham op de derde etage en doe de deksel op de stomer.
    • 5. Vul de stomer met een litermaat aan de zijkant tot het maximale streepje en stoom alle drie de etages 30 minuten.
    • 6. Na bereidingstijd kun je in de asperges prikken of ze gaar zijn, of je pakt ze op en als ze goed doorbuigen, zijn ze ook gaar.
    • 7. Maak de Hollandaisesaus warm en snijd de lente uitjes mooi fijn.
    • 8. Maak de borden op. De gekookte eieren kun je het beste kruislings door de eiersnijder halen.
    • Tip van de Chef: Houd er altijd rekening mee als je gaat stomen dat het product dat het langste moet (in dit geval de asperges) onderin de stomer geplaatst moet worden. Het is ook mogelijk om maar 1 etage te gebruiken, maar met dit recept hebben we er 3 nodig.
    Asperges met krieltjes en ham

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.