Als je ervaring hebt met het verwijderen van lichaamshaar, is de kans groot dat je al kennis hebt gemaakt met ingegroeide haren. Helaas is het een veelvoorkomend problemen ontharing kun je op elk deel van je lichaam, van je benen tot je oksels en je bikinilijn, ingegroeide haren tegenkomen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om te weten wat je kunt doen om ingegroeide haren te herkennen, te behandelen en te voorkomen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over haar onder de huid, zoals: Lees dus verder en ontdek al onze beste ontharingstips en -trucs om voorgoed afscheid te nemen van ingegroeide haartjes!
Voordat we onderzoeken wat te doen tegen ingegroeide haartjes, leggen we eerst meer uit over die haartjes onder je huid.
Voordat je ingegroeide haartjes kunt behandelen of voorkomen, is het belangrijk om te begrijpen wat nou eigenlijk de oorzaak is en welke tekenen erop kunnen wijzen dat je ingegroeide haartjes onder de huid hebt.
Als je een ingegroeid haartje hebt, kan het verleidelijk zijn om een pincet – of zelfs je nagels – te pakken en te proberen het te verwijderen. Dit kan echter meer kwaad dan goed doen. Hier is ons advies om ingegroeide haartjes thuis te behandelen:
Scrubben helpt niet om een ingegroeide haar te verwijderen, maar is ook een belangrijke stap om ingegroeide haartjes na het scheren te voorkomen, aangezien: Dus wat te doen tegen ingegroeide haartjes na het harsen of scheren? Breng gewoon een exfoliërende scrub aan op het gebied waar je de haren wilt verwijderen voordat je begint.
Naast scrubben is een andere ontharingsmethode ook een manier om ingegroeide haren te voorkomen. Als je vatbaar bent voor ingegroeide haren op je schaamstreek, benen, oksels en andere gebieden, verwissel dan je scheermes of pincet voor een meer langdurige ontharingsmethode om ingegroeide haren te voorkomen:
Hoewel een scrub tegen ingegroeide haartjes goed werkt, kunnen andere ontharingsmethoden een goed alternatief vormen. Methoden voor ontharing op langere termijn, zoals IPL, kunnen bijzonder nuttig zijn om de kans op nieuwe haargroei en dus op ingegroeide haren te beperken. Een IPL-apparaat (Intense Pulsed Light), zoals de Philips Lumea IPL 9900 Series, maakt gebruik van warme, zachte lichtpulsen die door de pigmentatie van de haren worden geabsorbeerd en als warmte naar de haarwortels worden gestuurd. Die warmte zorgt ervoor dat de haartjes in rustfase gaan. Een IPL-behandeling is vrijwel pijnloos. Je kunt de handige Philips Lumea IPL 9900 Series gemakkelijk thuis gebruiken, al dan niet met snoer. De opzetstukken zijn ontworpen voor verschillende delen van het lichaam. Kies een gebied voor je huid. Druk het apparaat stevig op je huid en controleer of het 'klaar om te flitsen'-lampje oplicht om te zorgen dat er volledig contact is met de huid. Dit lichtje zit aan de achterkant, met de tekst 'ready'. Je kunt het zelf proberen en de kosten spreiden met het Lumea Try & Buy-programma. Bij regelmatig gebruik zal je haargroei tot 86% verminderen na slechts drie behandelingen2. Het resultaat: minder ingegroeide haartjes en een gladdere, gelukkigere huid. Sources:
1 NHS - Ingegroeide haren
2 Bij het volgen van het behandelingsprogramma, gemeten op de benen. Individuele resultaten kunnen variëren.
You are about to visit a Philips global content page
Continue