Porties6,Voorbereidingstijd10 m,Bereidingstijd:25 m
Notenvrij
Vegetarisch
Chocolade
Desserts en gebakjes
30-60 minuten
Airfryer
Bloem
Ingrediënten
50 g zachte boter
50 g fijne tafelsuiker
1 ei
50 g bloem
1 eetlepel cacao
50 g pure chocolade, in stukjes
1 kleine cakevorm (inhoud 400 ml), ingevet
Bereiding
Verwarm de airfryer voor op 160 °C.
Klop in een kleine kom de boter en suiker met de handmixer in ongeveer 5 minuten tot een romige crème.
Klop het ei erdoor en spatel er vervolgens de bloem, cacaopoeder en een snufje zout door. Schep er tot slot de jam, stukjes chocola en sinaasappelrasp door.
Doe het beslag over in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Zet de cakevorm in het mandje en schuif dit in de arfryer. Stel de tijd in op 25 minuten en bak de cake mooi bruin en gaar. De cake is gaar als een cocktailprikker die je tot het midden in de cake steekt steekt er droog uit komt.
Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen. Neem de cake dan uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.
TIP:
Maak de cake een dag van tevoren en bewaar de afgekoelde cake strak verpakt in huishoudfolie. Hierdoor wordt de cake alleen maar lekkerder.
Variaties:
Citroencake: vervang de cacao en chocolade door sap en rasp van een halve citroen
Vanillecake: vervang de cacao en chocolade door het merg van een half vanillestokje
Chocolade -gembercake: vervang de stukjes chocolade door 2 eetlepels fijngehakte gekonfijte gember.