Kippenfricassee is het vetarme broertje van de welbekende ragout. Je kan deze serveren als een leuk voorgerecht, bijvoorbeeld met rosti.
Porties 4, Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- ½ liter kippenbouillon
- Klein flesje magere room
- 2 kipfilets
- ½ theelepel kerriepoeder
- 250 gram champignons
- 15 gram peterselie
- 1 lepel arachide-olie
- 1 eetlepel maïzena
Bereiding
- 1. Snij de kipfilet in kleine blokjes en de champignons in kwarten.
- 2. Verwarm de bakplaat 3 minuten voor op 200 graden.
- 3. Doe de olie op de bakplaat en bak de blokjes kip met de champignons 7 minuten op 200 graden mooi krokant.
- 4. Voeg de kippenbouillon, kerrie en room toe en roer dit goed door.
- 5. Verhit het geheel 5 minuten op 170 graden.
- 6. Voeg dan de maïzena toe aan de saus en los deze op door continu te roeren.
- 7. Sluit de Airfryer en verwarm het geheel weer 5 minuten op 170 graden.
- 8. Dien de fricassee op, eventueel met rosti en gehakte peterselie.
- Tip van de Chef: Serveer de fricassee eventueel met Rosti uit de Airfryer.