Het aspergeseizoen is begonnen... Asperges zijn hip, gemakkelijk en op vele verschillende manieren te bereiden. Deze variant is leuk om eens te proberen, bak deze binnen 45 minuten in jouw Airfryer!
Porties 2, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 1 bos groene asperges
- 1 bloemkool
- 1 bos witte asperges
- 100 gram geroosterde pijnboompitten
- 1 pakje gerookte zalm
- 1 rode ui
- 4 eieren
- Peper en zout
Bereiding
- 1. Schil de witte asperges en snij deze met de groene asperges in stukken van 1 cm.
- 2. Snij nu de bloemkool tot rijst door de bloemkool in een chopper of foodprocessor te doen.
- 3. Hak korte pulsen met een keukenmachine of een chopper en maak hier bloemkoolrijst van.
- 4. Meng de asperges met 1 lepel olie en rooster deze in de airfryer 15 minuten op 180 graden
- 5. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan en snij de rode ui in ringen.
- 6. Meng de asperges, bloemkoolrijst, gerookte zalm, rode ui en peper en zout tot een salade een kom.
- 7. Kook de eieren zacht van binnen in de Airfryer 10 minuten op 120 graden en laat deze schrikken. Pel deze serveer deze met de pijnboompitten op de salade.