Nieuwscentrum

aug 24, 2020

Wim Balieu maakt vanuit zijn Balls & Glory keuken glorieuze bitterballen met de Airfryer van Philips


De nieuwe Belgische en handgemaakte bitterballen van Balls & Glory zijn krokant én smeuïg dankzij de Airfryer van Philips

Nu meer dan ooit streven we naar een gezonder leven en gezonder eten. We zijn op zoek naar een betere verdeling tussen werk en vrije tijd, met meer me-time en tijd met familie en vrienden om te genieten van de dingen waar we écht blij van worden. Om het dagelijkse drukke leven te helpen verlichten en mensen gemakkelijk toegang te geven tot gezondere zelfgemaakte maaltijden, ontwikkelde Philips een paar jaar geleden de Airfryer XXL.

 

Dit jaar lanceerde Philips de nieuwe XXL Premium-versie. Dankzij de Smart Sensing-technologie is dit de enige Airfryer die de tijd en temperatuur automatisch aanpast tijdens het bereiden. Hierdoor wordt het eten perfect gaar. Met de Airfryer gaat koken 1,5 keer sneller dan met een gewone oven. Hij is ook heel makkelijk te reinigen en volledig vaatwasbestendig. Al deze voordelen en vooral het gezondere aspect van koken op lucht gingen ook Wim Balieu, eigenaar en oprichter van Balls & Glory, niet onopgemerkt voorbij.

Balls & Glory en Philips Aifryer

De Airfryer van Philips staat gekend als hét keukentoestel waarmee je gerechten gezonder kan bereiden én authentieke smaken bewaren. Daarom besloot Wim Ballieu, de man die de gehaktbal in België terug op de kaart zette, om zijn nieuwe ‘bitterballekes’ met de Airfryer van Philips te bereiden.
Slow-food is altijd ons belangrijkste doel: Met onze eigen boerderij, vers gestampte stoemp, en ovengebakken gehaktballen. Fijn dus dat we ook onze bitterballekes op een gezondere manier kunnen bereiden zonder aan smaak of krokantheid in te boeten.

Wim Balieu

Balls & Glory is een restaurantketen die bekend is geworden door haar unieke concept dat zich focust op handgedraaide Belgische balletjes. De menukaart gaat van gehakt – en vegetarische ballen in tomatensaus met ‘stoemp’, tot frikandellen met kriekskes. Wim Ballieu is in hart en nieren een chef die de Belgische gastronomie en producten wil doen heropleven met zijn gerechten. 

 

Balls & Glory staat voor eenvoud, puurheid, nostalgie en beperken tot de essentie. Het wil de Vlaming opnieuw bewustmaken van de puurheid van de Belgische keuken en hen opnieuw de essentie tonen van lekker eten. Deze waarden staan centraal voor Balls & Glory en komen ook steeds terug in de verschillende restaurants die over heel Vlaanderen verspreid liggen. Bovendien probeert Balls & Glory ook de juiste balans te zoeken tussen gezond en lekker eten.

 

Daarom gebruikt Balls & Glory nu in elk van haar zes restaurants de Airfryer XXL van Philips voor de bereiding van haar nieuwe ‘glorieuze’ bitterballen. Op deze manier garanderen ze hun klanten dat de bitterballekes van Balls & Glory gezonder, en misschien nóg lekkerder zijn.

Het recept

Je kan de bitterballekes uit de Airfryer gaan proeven bij één van de Balls & Glory restaurants in je buurt, geserveerd bij een heerlijke cocktail. Of, probeer het thuis zelf! Wim Balieu onthult zijn recept en tips om de Balls & Glory bitterbal met de Airfryer thuis zelf klaar te maken. Bekijk de receptvideo hier.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 81.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.be.

Meer informatieMinder informatie

Thema's

Contact

Sabrina Heymans

Sabrina Heymans

PR Manager Personal Health Belux

Tel.: +32 468 14 76 12

Beeldmateriaal

Delen op sociale media

Gerelateerd nieuws