Nieuwscentrum

jul 06, 2018

Boost je energie en vetverbranding

Gemiddelde leestijd: 4-6 minuten

Een interview met raw food chef en auteur Julie Van den Kerchove

De vegan & healthy food wereld kent raw food queen Julie Van den Kerckhove zowel van haar populaire food blog Julie’s Lifestyle als van haar boeken ‘Julie Natuurlijk’ en ‘Easy Vegan met Julie’. Ondertussen is boek nummer drie ook een feit: Het Keto Plan. Hierbij maakt ze de switch van een volledig plantaardige keuken naar een pure keuken rijk aan gezonde vetten en groenten, aangevuld met gevogelte en vis. 

 

Waaruit bestaat de ‘keto keuken’?

 

“De essentie van de keto keuken verwijst naar het woord keto of ook ketose. Dit betekent dat je door gezonde vetten te eten energie uit je voeding haalt. Je maakt van je lichaam een natuurlijke vetverbrander en leert het vetreserves aan te spreken. Door ongeraffineerde voeding te combineren met gezonde vetten breng je je bloedsuikerspiegel in evenwicht, waardoor je ook minder trek krijgt tussen de maaltijden door. “

 

Wat zijn de voordelen? 

 

“Het belangrijkste voordeel is de energie die ik eruit haal. De keto-keuken verzacht ook de spijsvertering omdat er heel veel elementen wegvallen die erop wegen. Ik denk dan aan geraffineerde granen en snelle suikers bijvoorbeeld. Ook niet onbelangrijk is dat het ketogeen dieet ervoor zorgt dat de bloedsuikerspiegel en de hormonenbalans stabiel blijven. Je hebt hierdoor minder snel honger aangezien gezonde vetten heel verzadigend zijn. Het gevolg is dat je ook veel minder behoefte hebt aan zoete tussendoortjes.” 

 

Wat zijn jouw tips om snel een gezonde hap op tafel te toveren? 

 

“Drink je graag smoothies, maar ben je in de ochtend meestal gehaast? Maak je smoothie dan gewoon de avond voordien. Vijf minuten op een hele avond is dan relatief t.o.v. vijf minuten tijdens de ochtend rush. De vitaminen gaan een beetje oxideren, maar het is een gezonder alternatief dan een koffiekoek bijvoorbeeld. Met een vacuümblender kan je oxidatie voorkomen en behoudt je ook voedingsstoffen. 

Met een vacuumblender voorkom je oxidatie en blijven smoothies langer vers

Ben jij een liefhebber van sapjes of smoothies? 

 

“Ik ben een hele grote voorstander van groene sappen. Hoe groener, hoe beter! Voor beginnende juicers raad ik aan om fruit toe te voegen aan groene sapjes om het bladgroen wat te verzachten. Het voordeel van bladgroen is dat het erg rijk is aan chlorofyl en mineralen. Het heeft een sterk ontgiftende werking en geeft je ook energie. Daarnaast heb je al snel een grote portie groenten binnen door te juicen.” 

Groene smoothie op basis van waterkers, andijvie, groene paprika en basilicum

“Naast sapjes, ben ik ook heel erg fan van smoothies. Je hebt heel snel een eenvoudig ontbijt of tussendoortje. Aarzel niet om hiermee creatief te zijn. Gebruik seizoensproducten en groenten en fruit die je zelf lust. Zelf ben ik erg fan van blauwe bessen en frambozen in smoothies. Deze bevatten vitaminen en antioxidanten en geven je een boost. Maar ook avocado, amandelmelk en kokosmelk verwerk ik erin. Je kan er ook verschillende superfoods zoals chiazaad en hennepzaad bijvoorbeeld aan toevoegen, maar ook zonder heb je al een superfood drankje met krachtige gezondheidswaarden. “

 

 

Welke blender gebruik jij hiervoor? 

 

“De Innergizer van Philips vind ik een heel goede krachtige blender. Daarnaast vind ik de Viva Collection ook heel praktisch voor onderweg en voor op reis. Deze twee gebruiken mijn partner Simon (Matthys) en ik altijd. Met de Philips High Speed vacuümblender kan je echt een merkbaar verschil zien en proeven. De oxidatie van de vitaminen en mineralen gebeurt veel trager waardoor de voedingswaarden nog beter behouden worden. Doordat het contact met de zuurstof minder kans krijgt, zal het eindresultaat heel kwaliteitsvol zijn. Ik vind het belangrijk om te investeren in een goede blender. Kies voor een blender met een hoog toerental en een krachtige motor zodat wat je erin maakt (smoothie, sap, shake, soep, …) van veel betere kwaliteit is. Naast betere en mooiere resultaten is het ook vlotter om mee te werken. En gaan zowel de houdbaarheid van de bereiding als van de blender langer mee.” 

De nieuwe Philips High Speed vacuumblender

Veel juicen en blenden betekent ook veel groenten en fruit. Wat zijn jouw tips om ze vers te bewaren? 

 

“Groenterestjes die je niet meteen kan gebruiken, kan je invriezen. Ik vries meestal zakjes in voor smoothies of voor sapjes. Kijk naar de smaken en vries de ingrediënten in die samen passen. Heb je de dag erna weer iets over, steek het gewoon bij in het zakje. Wanneer je zakje vol is, kan je het verwerken. Je kan ook soepzakjes maken.” Soep kan je heel makkelijk zelf maken met de Philips SoupMaker. Inspiratie voor recepten met de SoupMaker, vind je hier.

 

Wat wil je graag meegeven aan mensen die jou en jouw levensstijl volgen?

 

“Bij eten gaat het vooral om genieten. Leg jezelf daarom vooral geen beperkingen op. Put energie uit gezonde vetten en groenten en gebruik ook echte pure producten zoals avocado of olijfolie. Vergeet diëten en calorieën tellen. Maar leer jezelf koken met smaak. Vergeet ook vooral niet dat je op een snelle en eenvoudige manier met gezonde vetten, groenten en de juiste proteïnen heel gebalanceerde maaltijden kan samenstellen.” 

Voor meer informatie:

Delen op sociale media

Onderwerpen

Auteur

Sabrina Heymans

Sabrina Heymans

PR Manager Personal Health Belux

Tel.: +32 471 83 88 18

Gerelateerd nieuws