sep 10, 2020

Jeroen Tas in Trends: "Binnenkort zal het lijken alsof het al 2025 is"

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

"De richting van onze strategie is niet gewijzigd, maar de snelheid wel. Een paar jaar geleden gaven we met Vision 2025 inkijk in hoe wij denken dat de zorg er dat jaar zal uitzien. Onlangs heb ik daarover in een vergadering gezegd: binnenkort zal het lijken alsof het al 2025 is." 

 

Dat vertelt Jeroen Tas in een interview met Trends Magazine, het Belgisch financieel-economisch weekblad. De Chief Innovation & Strategy Officer wordt onder meer gevraagd naar de impact van COVID-19 op de strategie van Philips. “Het zorgsysteem is de laatste decennia weinig tot niets veranderd: er werd wel vaak over veranderingen gesproken, maar in de praktijk veranderde er weinig. De pandemie heeft dat op scherp gezet, ineens zagen zorgaanbieders in dat ze virtuele zorg moeten omarmen.” 

De pandemie heeft iedereen op scherp gezet: zorgspelers zien in dat ze virtuele zorg moeten omarmen, omdat het iets is wat we nodig hebben.

Jeroen Tas

Chief Innovation & Strategy Officer bij Philips

Alt-text image

COVID-19 als leermoment

De pandemie was dus een belangrijk leermoment; de behoefte aan een informatie-infrastructuur waar zorgprofessionals veilig informatie kunnen verzamelen, vastleggen en uitwisselen groeit snel. Deze informatie zorgt voor betere inzichten in de behoefte, en daarmee ook het behandelplan van de patiënt. 

 

“We streven naar een gericht, persoonlijk en precies beeld van een patiënt, op basis waarvan we de zorg aanbieden. Dat is het doel van onze Vision 2025. De afgelopen maanden is onze biosensor goedgekeurd voor gebruik. In de Verenigde Staten gebruiken we onze toepassing voor intensieve zorg op afstand al, in Europa wordt dat nu pas mogelijk. De pandemie heeft iedereen op scherp gezet: zorgspelers zien in dat ze virtuele zorg moeten omarmen, omdat het iets is wat we nodig hebben."

We streven naar een gericht, persoonlijk en precies beeld van een patiënt, op basis waarvan we de zorg aanbieden. Dat is het doel van onze Vision 2025.

Jeroen Tas

Chief Innovation & Strategy Officer bij Philips

Jeroen benadrukt dat artificial intelligence een  belangrijkere rol gaat spelen: "Ons toekomstbeeld gaat dus ook over diagnostiek en het gebruik van artificiële intelligentie om de datastroom te analyseren als duizenden, misschien zelfs honderdduizenden mensen zo’n pleister dragen. Er zijn niet genoeg verplegers om zo veel data te monitoren. Daarom heb je een algoritme nodig dat artsen en verpleegkundigen signaleert welke patiënt hulp nodig heeft."

 

Lees HIER het hele artikel.

Alt-text image

Delen op sociale media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.