Nieuwscentrum

aug 10, 2018

Dit is geen scheerapparaat. Dit is OneBlade.

Gemiddelde leestijd: 3-5 minuten

Een interview met Joost Oosterveld, Marketing Manager Male Grooming & OneBlade, Philips Benelux

De wereld van ruige baarden en gladde wangetjes kent weer een irritatie minder. Dankzij het team van Joost is er geen behoefte meer aan verschillende tools om jouw baardstijl te veranderen. Met de Philips OneBlade trim, scheer en style je je baard met eenzelfde tool,  ongeacht de lengte van je baard.

one-blade

Hoe is Philips OneBlade ontstaan?

“Het idee lag al heel lang op tafel en we zijn in 2011 van start gegaan met de productontwikkeling van het concept. Vanaf 2013 kon de nieuwe uitvinding verder geoptimaliseerd worden voor massaproductie. In de Benelux werd hij gelanceerd in maart 2017.

De kern van deze 3-in-1 tool is dat het net geen scheerapparaat is, maar een nieuwe manier om elke haarlengte te trimmen, stylen en scheren. Het uniek mesje, slechts één, dat de huid niet raakt en 200 maal per seconde beweegt, zorgt voor minder huidirritaties. Vandaar de naam OneBlade.

Ondertussen is Philips al 75 jaar wereldwijd marktleider in elektrische scheerapparaten. We behaalden dit jaar zelfs de kaap van 1 miljard verkochte apparaten.”

Was er een bepaalde nood vanuit de markt?

“Jonge, moderne mannen scheren zich steeds minder dagelijks. Een baard van 3 of 5 dagen is tegenwoordig schering en inslag, maar vaak willen ze er niet veel tijd aan besteden. Daarnaast heb je ook een groeiende groep mannen die net extra aandacht wil besteden aan de perfecte look van zijn baard en regelmatig wil wisselen van baardstijl. Hierop speelt OneBlade dan ook in: één product om elke haarlengte te trimmen, stylen en scheren.”

Wat is nu echt het voordeel van een OneBlade? 

“De Philips OneBlade heeft 2 grote voordelen. Het eerste wat OneBlade uniek maakt is dat je maar één tool hebt voor het hanteren van verschillenden stijlen (van geschoren tot wat bijtrimmen tot het onderhouden van een volle baard). Anderzijds scheert het niet zo kort als een nat scheermesje, wat ervoor zorgt dat je geen ingegroeide haartjes meer hebt en zo irritaties voorkomt. Verder volgt het mooi je contour, heeft het een duurzame batterij en mag het nat worden.”

face-edge

Vroeger was een onverzorgde look not done, terwijl we nu zien dat jonge mannen lange baarden, goatees & nog meer opvallende baardlooks dragen. Vanwaar die evolutie?

“We willen veel meer onszelf zijn tegenwoordig. Terwijl we vroeger de neiging hadden om ons aan de norm te houden, merken we dat mensen vaker de beste vorm van zichzelf willen zijn. Ze kijken minder naar wat anderen van hen denken. Er is wel nog steeds een invloed op hun look, maar die komt nu eerder van  communicatie tussen jongeren onder elkaar en minder van bekendheden.”

Tegenwoordig zien we heel veel hippe barber shops. Denk je dat het scheerritueel zich op termijn zal verplaatsen van de badkamer naar de kappersstoel?

“Je ziet inderdaad een opkomst van barbiers, met zogenaamde barber shops. Ik denk niet dat het vaste scheerritueel zich volkomen zal verplaatsen. Barber shops spelen in op een veel bredere behoefte. Je krijgt er namelijk meer dan een scheerbeurt. Het gaat hem om de totale wellness ervaring.  Dit komt dan weer doordat anno 2018 mannen zich meer bezighouden met verzorging van hun huid. Dit volgt uit een grotere algehele gezondheidstrend natuurlijk.”

one-blade-look

Heb je nog tips om je baard te onderhouden met de OneBlade?

“Zelf gebruik ik de OneBlade op mijn stoppelbaard. Ik had vroeger regelmatig last van irritaties en die heb ik nu niet meer. Ik raad wel aan om op tijd van blade (mesje) te wisselen om altijd het beste resultaat te garanderen.”

 

Voor meer informatie:

Volg Joost op LinkedIn

Ontdek meer over Philips OneBlade

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.