Nieuwscentrum

IQon Spectral CT
jul 21, 2021

Radiologen in AZ Sint-Blasius kunnen sneller de juiste diagnose stellen dankzij spectrale IT-scanner IQon

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Het AZ Sint-Blasius in Dendermonde heeft een de Philips IQon Spectral CT in gebruik genomen. Radiologen hebben hierdoor de beschikking over zeer gedetailleerde informatie, waarmee ze sommige afwijkingen beter en sneller kunnen zien en sneller de juiste diagnose kunnen stellen.
 
“Onze afdeling medische beeldvorming besteedt veel aandacht aan innovatie en patiëntveilige zorg. Daarom viel onze keuze op de innovatieve spectrale CT-scanner IQon van Philips”, aldus Dr. Johan Bafort, diensthoofd medische beeldvorming. “Dankzij de unieke detectortechnologie, die gebruik maakt van het gehele spectrum van röntgenbundels die door patiënten heengaan, kunnen radiologen aanvullende informatie over de weefselstructuren uit een scan halen.”
De ingebruikname van de spectrale CT-scanner gaat zowel voor patiënten als zorgmedewerkers van AZ Sint-Blasius veel voordelen opleveren, we zijn verheugd dat we daar een bijdrage aan kunnen leveren.

Frank Dendas

Country Leader Belux bij Philips

“Dankzij de spectrale CT-scan zullen we onze diagnostiek verder kunnen verbeteren, niet alleen omdat we sommige afwijkingen beter kunnen zien maar ook omdat we ze vaker in een vroegtijdig stadium kunnen opsporen en sneller een uitspraak kunnen doen. De radioloog kan met deze technologie mogelijk sneller een definitieve diagnose stellen en patiënten hoeven minder vaak terug te komen voor extra onderzoek. Een ander voordeel is dat er aanzienlijk minder röntgenstraling nodig is. Tenslotte is er minder intraveneuze contrastvloeistof nodig, iets waar vooral mensen met kwetsbare nieren baat bij hebben.”

 

Frank Dendas, Country Leader Belux bij Philips: “De ingebruikname van de spectrale CT-scanner gaat zowel voor patiënten als zorgmedewerkers van AZ Sint-Blasius veel voordelen opleveren, we zijn verheugd dat we daar een bijdrage aan kunnen leveren. Door de first time right en efficiëntere workflow kunnen behandelingen sneller plaatsvinden; patiënten krijgen daardoor eerder de juiste diagnose omdat radiologen sneller de beschikking hebben over de juiste informatie.”

Delen op sociale media

Thema's

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

Gerelateerd nieuws

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.