Nieuwscentrum
ePatch lady breakfast

aug 28, 2023

Onderzoek van Philips toont aan dat langere ECG-holtermonitoring betere diagnostische resultaten oplevert

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Presentatie tijdens ESC 2023 toonde de diagnostische effectiviteit van de Philips ePatch in verschillende klinische settings

Lees het originele artikel in het Engels.

Onderzoekers van Philips toonden tijdens het congres van de European Society of Cardiology Congres aan hoe verwijzingen (diagnostic referral codes) [1] potentieel kunnen helpen om vooraf vast te stellen hoe lang een hartpatiënt mobiele telemetrie of holtermonitoring moet ontvangen om hun symptomen op afstand te monitoren en mogelijke verder ziekenhuisopnames kan voorkomen.

Holter monitoring elektrocardiografie (ECG) wordt gebruikt om potentiële hartritmestoornissen op te sporen, zoals boezemfibrilleren (ook wel atriumfibrilleren genoemd) bij patiënten die symptomen ervaren zoals pijn op de borst, kortademigheid of hartkloppingen. Bij conventionele 24-uurs ECG-holtermonitoring zijn de methoden voor gegevensanalyse en -rapportage vaak arbeidsintensief en inefficiënt, kunnen de kosten hoog zijn, is de doorlooptijd lang en kan de therapietrouw en patiënttevredenheid afnemen door onhandige processen.

Extended-wear Holter (EWH) monitors, zoals de ePatch van Philips, zijn holtermonitors die meerdere dagen continu worden gedragen en steeds vaker worden gebruikt in de Verenigde Staten. Deze extended-wear Holtermonitors behoren internationaal nog niet tot de standaard.

Op het American College of Cardiology World Congress of Cardiology in maart van dit jaar vergeleken Philips-onderzoekers de resultaten van de ePatch na 1, 7 en 14 dagen. De gegevens toonden aan dat, vergeleken met een 24-uurs monitor, de ePatch resulteerde in twee keer zoveel klinisch bruikbare bevindingen na 7 dagen en meer dan 2,5 keer zoveel bevindingen na 14 dagen. Het team besloot door deze bevindingen een diepgaande analyse uit te voeren. Zij onderzochten specifieke diagnoses om de impact van het gebruik van een EWH-monitor te kunnen bepalen.

Bij het bestellen van een monitor moeten artsen een verwijzing opgeven om de reden voor het onderzoek aan te geven. Onderzoekers vergeleken opnieuw retrospectieve ePatch-gegevens om de impact van de verwijzing op de totale diagnostische opbrengst voor klinisch significante ritmestoornissen te bepalen met behulp van ePatch Holtermonitor gedurende 1, 7 en 14 dagen (figuur 1).

Figuur 1

ePatch figure 1

Philips-onderzoekers analyseerden de gegevens van meer dan 40.000 ePatch-patiënten en ontdekten drie niveaus van verwijzingen op basis van resultaten die werden gezien bij monitoring van één dag.
 

  • Niveau 1: De vijf verwijzingen met de laagste diagnostische opbrengst, of detectie, op dag 1 [fig. 2] hadden de grootste toename bij verlengde monitoring, wat suggereert dat deze patiënten het meeste baat zouden hebben bij een verlengde monitoringduur.

  • Niveau 2: Verwijzingen met een detectie van 20-30% op dag 1 [fig. 2] kwamen overeen met onze eerdere algemene diagnostische detectiebevindingen met stijgingen die aanhielden tot dag 14 van de monitoring.

  • Niveau 3: De vier verwijzingen met de hoogste detectie op dag 1 [fig. 2] hadden significante toenames in diagnostische opbrengst op dag 7 die bleven toenemen op dag 14, maar niet zo sterk als de niveau 1 verwijzingen.

Figuur 2

ePatch figure 1

Deze resultaten tonen aan dat een verwijzing mogelijk de voorgeschreven duur van de monitoring kan sturen. Meer informatie over deze resultaten staan op deze poster van Philips die tijdens ESC 2023 werd gepresenteerd.

Pedro Blanch, Philips-klant en cardioloog in het ziekenhuis Sant Joan Despi Moises Broggi en, presenteerde op 27 augustus ook een abstract op ESC met de titel ‘Initial clinical experience with new technology: ePatch extended Holter monitoring’. Dit onderzoek evalueerde de kwaliteit en diagnostische effectiviteit van de Philips ePatch in verschillende klinische settings, inclusief de diagnostische snelheid, nauwkeurigheid en eenvoud van de workflow.

Philips helpt bij het uitbreiden van de mogelijkheden om patiënten buiten ziekenhuismuren te volgen en de resultaten te verbeteren met een portfolio van ambulante hartmonitoring, inclusief een monitoren met flexibele draagopties voor het verbeteren van de ‘naleving’ door de patiënt. Cloudgebaseerde AI en geavanceerde algoritmen verwerken de ECG-gegevens van hoge kwaliteit snel tot bruikbare rapporten die te integreren zijn met elektronische patiëntendossier om de besluitvorming te versnellen, een gestroomlijnde workflow te ondersteunen en patiëntgerichte zorg mogelijk te maken.

Leer meer over het Philips portfolio van ECG-oplossingen: https://www.gobio.com/heart-monitoring/


[1] De tiende herziening van de International Classification of Diseases, of ICD-10, is ontworpen om internationale vergelijkbaarheid te bevorderen bij het verzamelen, verwerken, classificeren en presenteren van mortaliteitsstatistieken.

Delen op sociale media

Thema's

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.