Nieuwscentrum

sep 20, 2018

De studie Future Health Index, uitgevoerd in opdracht van Philips, brengt belangrijke aanbevelingen in kaart voor een betere uitwisseling van gezondheidsinformatie teneinde de waarde van de gezondheidszorg te verbeteren

Amsterdam (Nederland)Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), wereldleider op het vlak van gezondheidstechnologie, heeft zopas een nieuw rapport Future Health Index (FHI) gepubliceerd met als titel ‘Moving data to the heart of health systems: Increasing vital technology adoption to make value-based healthcare a reality’. Het onderzoek legde de nadruk op twee technologietriggers die het potentieel bieden om de integratie te bevorderen en een meer efficiënt gebruik van gegevens mogelijk te maken. Digitale-identiteitsinstrumenten, zoals Electronic Health Records (EHR’s), op basis van gestandaardiseerde gegevens en protocollen waartoe zorgverstrekkers binnen het gezondheidsspectrum toegang kunnen krijgen, gebruik kunnen van maken en kunnen bijwerken, kunnen de inzameling en uitwisseling van gegevens rond gezondheidszorg fors vereenvoudigen. Gegevensanalyse en AI kunnen gegevens winnen voor verbindingen en kennis ten behoeve van gezondheidswerkers en patiënten. Dit gaat van het opsporen van gezondheidstrends op het niveau van een volledige populatie, tot meer nauwkeurige diagnose, behandeling en nazorg voor individuele patiënten.

Het meest recente FHI-rapport identificeert de volgende belangrijke aanbevelingen voor de manier waarop gezondheidsinformatie wordt verzameld, gedeeld en gebruikt, zodat landen aan hun doelstellingen kunnen voldoen om meer waarde aan te brengen in gezondheidszorg: 

 

  • Het juiste evenwicht vinden in gegevensbescherming en (de-)regulering.
  • De toepassing stimuleren door voorlichting – slechts 47% van de ondervraagde professionals uit de gezondheidszorg en 24% van de algemene bevolking vond dat ze op de hoogte waren van connected zorgtechnologieën.
  • De veilige inkoop door gezamenlijke uitwerking van oplossingen met gezondheidswerkers en de algemene bevolking bevorderen.
  • De praktijken voor gegevensinzameling en gebruik harmoniseren; landen met universele EHR’s hebben een hogere waardemaatstaf dan landen zonder universele EHR’s (47,29 gemiddeld tegenover 39,67), en ook hogere gemiddelde vertrouwensniveaus (67,79 tegenover 62,99).

Door mensen, gegevens en systemen te verbinden, kunnen we een netwerk creëren dat de naadloze doorstroom van informatie langs zorgverstrekkers, locaties en systemen mogelijk maakt.

Jan Kimpen

Chief Medical Officer bij Philips

“Het jongste Future Health Index-rapport toont aan dat de vlotte uitwisseling van gezondheidsinformatie van centraal belang is om betere waarde te leveren in gezondheidszorg,” aldus Jan Kimpen, Chief Medical Officer bij Philips. “Door mensen, gegevens en systemen te verbinden, kunnen we een netwerk creëren dat de naadloze doorstroom van informatie langs zorgverstrekkers, locaties en systemen mogelijk maakt. Het is dankzij de gegevens dat de resultaten die waarde definiëren, worden gevolgd, gemeten en verbeterd. Maar tegelijk hebben gezondheidssystemen overal ter wereld het nog steeds moeilijk om gezondheidsinformatie op een betekenisvolle manier te verzamelen, analyseren en gebruiken. De aanbevelingen in de FHI zijn bedoeld om precies deze uitdagingen aan te pakken en om actiegerichte stappen vast te leggen die leiders uit de gezondheidszorg kunnen nemen om de waarde uit de digitale tools waarin ze investeren, te optimaliseren.”

FHI is een onderzoekplatform dat helpt bepalen of landen klaar zijn om wereldwijde uitdagingen op gezondheidsvlak aan te pakken en duurzame, nationale, doelgerichte gezondheidssystemen uit te werken. Aan de hand van concrete ervaringskennis van deskundigen, en inzichten die nog niet aan bod kwamen in onderzoeken, biedt FHI actiegerichte aanbevelingen voor de sector van de gezondheidszorg; in het bijzonder met betrekking tot de toepassing en implementatie van kritische digitale tools die een meer betaalbare, geïntegreerde en duurzame zorgverlening mogelijk kunnen maken. Een belangrijke bevinding van de FHI is dat het integreren van connected zorgtechnologie in gezondheidssystemen landen sneller op weg kan helpen naar op waarde gebaseerde gezondheidszorg.

 

Om het volledige Future Health Index-rapport 2018 te downloaden, bezoek deze webpagina. Voor bijkomende content rond Future Health Index, bezoek https://www.futurehealthindex.com/

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 75.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.com/newscenter.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Thema's

Contact

Elena Calamo Specchia

Elena Calamo Specchia

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 25004735

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Beeldmateriaal

Philips publiceert FHI Index

Delen op sociale media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.