Nieuwscentrum

aug 30, 2021

Philips zette op ESC 2021 slimme diagnostische en behandelingsoplossingen in de schijnwerpers die klinisch vertrouwen en workflowefficiëntie stimuleren

Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd de grootste uitdaging in de gezondheidszorg geworden, wat resulteert in een van de belangrijkste doodsoorzaken wereldwijd [1], terwijl de kosten in verband met hart- en vaatziekten exponentieel stijgen, met een verwachte kostengroei van 101% tegen 2035 [2]. De eisen die aan cardiologieafdelingen worden gesteld, zijn hoger dan ooit tevoren, waardoor artsen gedwongen worden om de levering van hoogwaardige zorg evenredig te verdelen over een toenemend aantal complexe patiënten, terwijl ze tegelijkertijd moeten omgaan met de druk om de afdelingsefficiëntie te verbeteren. Definitieve diagnostiek, innovatieve procedures en gepersonaliseerd patiëntenbeheer zijn essentieel om aan deze hoge eisen te voldoen.

Tijdens ESC presenteerde Philips zijn nieuwste reeks oplossingen om de zorg voor patiënten met hart- en vaatziekten te helpen verbeteren door snelle, betrouwbare diagnoses en efficiënte, effectieve behandelingen mogelijk te maken. Tijdens het congres laat Philips zijn leiderschap op het gebied van cardiologie zien met zijn geïntegreerde portfolio van oplossingen gedurende het hele traject van hartzorg, van vroege detectie, diagnose en behandeling tot follow-up op lange termijn.

Technologische hoogtepunten op het gebied van diagnostische en behandelingsoplossingen op het virtuele ESC-congres van dit jaar zijn onder meer:

  • Philips Spectral CT 7500 voor geavanceerde cardiale beeldvorming. De nieuwe Philips Spectral CT 7500, ontworpen voor diagnose, bouwt voort op Philips' sterke reputatie op het gebied van cardiale beeldvorming door snelle hartscans te leveren met uitstekende visualisatie van hartkransslagaders, en nu lagen spectruminformatie voor elk onderzoek. Dankzij de spectrumdetector is de Spectral CT 7500 het enige systeem dat voor alle patiënten, van pediatrie tot bariatrie, op dezelfde tijd en plaats spectrale hartgegevens verzamelt. Dit nieuwe intelligente systeem is 34% sneller voor de tijd tot diagnose [3], 25% sneller bij herhaalde scans en 30% sneller bij vervolgscans [4] in vergelijking met conventionele CT. De tijdbesparende spectrale workflow is volledig geïntegreerd, waardoor spectrale borstscans mogelijk zijn. Intelligente workflows van Philips IntelliSpace-portal vereenvoudigen geavanceerde bloedvatanalyse, uitgebreide hartbeoordeling, beoordeling van longnodules en transkatheter-aortaklepimplantatie (TAVI) om de traumamogelijkheden voor cardiologie en SEH uit te breiden.

  • Nieuwe innovaties op het gebied van echografie verbeteren de klinische efficiëntie en het diagnostisch vertrouwen. De nieuwe technologieën voor echobeeldvorming, kwantificering en zorg op afstand van Philips helpen het klinische vertrouwen te vergroten, repetitieve taken te automatiseren en artsen en patiënten op afstand en veilig met elkaar in contact te brengen.  Philips brengt de platforms voor echografie EPIQ CVx en Affiniti CVx, TOMTEC geavanceerde analyse, ondersteuning voor beslissingen op afstand met Collaboration Live en multimodale beeld- en informatiebeheeroplossingen van Philips (IntelliSpace Cardiovascular) samen in een end-to-end workflow, voor een volledig geïntegreerde ervaring in echocardiografie. Atrium Health, een toonaangevende zorgorganisatie in de VS, maakt op grote schaal gebruik van Collaboration Live, met realtime begeleiding voor echoscopisten en het bedienen van echoapparaten vanaf 80 kilometer afstand. Met Collaboration Live voert het cardiologieteam van Atrium Health onderzoeken die doorgaans 30 minuten duren nu in 10 minuten uit, wat een ware revolutie in de patiëntenzorg teweegbrengt.

  • Verbeterde workflow en focus op de patiënt in beeldgeleide procedures. Philips demonstreert de integratie van zijn Interventional Hemodynamic System en marktleidende draagbare Patient Monitor IntelliVue X3, dat geavanceerde hemodynamische (bloedstroom) metingen vanaf de tafel in het katheterisatielab en continue bewaking van de belangrijkste vitale functies tijdens het patiënttraject biedt [5]. De integratie biedt de mogelijkheid voor bewaking tijdens beeldgeleide procedures op het Philips Image Guided Therapy-systeem, Azurion, dat de workflow verbetert met uitgebreide patiëntendossiers die tijdige klinische besluitvorming ondersteunen tijdens interveniërende cardiologische procedures en daarna. 

  • Cardiologische informatica-oplossingen zorgen voor bruikbare inzichten die de cardiologische zorg verbeteren. De cardiovasculaire informatica-oplossingen van Philips bieden een consistente end-to-end intuïtieve workflow voor eenvoudige toegang tot het cardiovasculaire traject van een patiënt. Door verschillende klinische systemen in de hele onderneming met elkaar te verbinden en te integreren, kan het hartzorgteam snelle klinische beslissingen nemen op basis van de gegevens waar en wanneer dat nodig is. De cardiologische informatica-oplossingen van Philips, slimme intelligente algoritmen en voorspellende analyses werken naadloos samen om de patiëntendoorvoer te optimaliseren.

Geavanceerde hartbewaking van het ziekenhuis naar de thuisomgeving

De oplossingen voor hartzorg van Philips en de bewaking van hartpatiënten op afstand van BioTelemetry hebben het hartzorgtraject getransformeerd. Nu kunnen personen met complexe comorbiditeiten na een hartaanval of hartoperatie zelfstandig wonen waarbij ze kunnen vertrouwen op 24/7 klinisch toezicht met geavanceerde hartbewaking inclusief wearables en implanteerbare apparaten voor een complete end-to-end oplossing voor acute en niet -acute gevallen, van het ziekenhuis tot de thuisomgeving. 

Neem voor meer informatie deel aan de virtuele ervaring van Philips op ESC 2021.

[1] Europese statistieken over hart- en vaatziekten 2017.
[2] RTI International voor de American Heart Association. Projections of Cardiovascular Disease Prevalence and Costs: 2015–2035.
[3] [1] Andersen, MB, Ebbesen, D, Thygesen, J, et al. impact of spectral body imaging in patients suspected for occult cancer: a prospective study of 503 patients. Eur Radiol (2020). Resultaten van casussen zijn niet voorspellend voor de resultaten van andere casussen. Resultaten in andere gevallen kunnen variëren. https://doi.org/10.1007/s00330-020-06878-7.
[4] Analyse door CARTI Cancer Center in Little Rock Arkansas en Academische ziekenhuizen van Cleveland. Resultaten van casussen zijn niet voorspellend voor de resultaten van andere casussen. Resultaten bij andere casussen kunnen wisselen.
[5] Philips Interventional Hemodynamic System met Patient Monitor IntelliVue X3 is in de meeste markten wereldwijd verkrijgbaar. De oplossing voor continue patiëntbewaking van Philips is beschikbaar voor verkoop in markten in heel Europa, het Midden-Oosten en APAC, met verdere uitbreiding gepland later dit jaar. De oplossing is momenteel niet beschikbaar voor verkoop in de VS.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2020 een omzet van 17,3 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

Beeldmateriaal

Philips EPIQ CVx in use

Philips Azurion in use

Philips Collaboration Live

Philips IntelliSpace Cardiovascular

Philips Hemodynamic with IntelliVue X3

Delen op sociale media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.