Nieuwscentrum

Philips & ik
okt 12, 2021

‘Als je jezelf blijft ontwikkelen en lekker in je vel zit, kun je de beste versie van jezelf zijn’

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Philips werd onlangs weer verkozen tot één van de populairste werkgevers van Nederland. Maar wat zorgt er nu eigenlijk voor dat mensen graag bij Philips werken - nu en in de toekomst?

 

“Wie je ook spreekt binnen Philips; onze missie – het verbeteren van miljarden mensenlevens – motiveert en inspireert iedereen”, aldus Suzanne Verzijden, Head of HR Benelux. “Dat is denk ik het allerbelangrijkste. Mensen willen graag werk doen dat een positieve impact heeft op de maatschappij.”

Trots op de missie van Philips

Suzanne ziet het als haar uitdaging om die gezamenlijke missie samen met haar HR-team om te zetten in een positieve ervaring op de werkvloer. Voor alle ruim 11.000 Philips-collega’s in de Benelux. “Het is mooi dat mensen trots zijn op Philips en haar missie als geheel. Maar in een grote organisatie als Philips is het niet vanzelfsprekend dat iedereen het gevoel heeft daar altijd een bijdrage aan te kunnen leveren.”
Suzanne Verzijden

“We proberen daarom een cultuur te creëren waarin drie dingen centraal staan. Allereerst is het belangrijk dat elke Philips-collega inziet wat zij of hij bijdraagt aan onze missie om 2,5 miljard mensenlevens te verbeteren, en dat die bijdrage gewaardeerd wordt.

 

Daarnaast zetten we sterk in op inclusiviteit en diversiteit; pas als mensen mogen zijn wie ze zijn en als ze gezien en gehoord worden, kunnen ze zich gewaardeerd voelen. “Life is better when you are you”. Daar hoort ook bij dat we op een hybride manier met elkaar samen kunnen werken, waarbij flexibiliteit voor iedereen van groot belang is.”

 

“Tenslotte richten we ons binnen HR op de persoonlijke & carrièreontwikkeling van mensen. Bijvoorbeeld: continue feedback, op een 360 graden manier, stimuleert persoonlijke groei en schept nieuwe mogelijkheden voor medewerkers om hun carrière te accelereren.”

 

Al deze factoren dragen er gezamenlijk aan bij dat mensen graag voor Philips werken, is de overtuiging van Suzanne. “We horen ook vaak terug dat mensen erg graag bij ons werken. Als je jezelf blijft ontwikkelen en lekker in je vel zit, kun je de beste versie van jezelf zijn. Nu en in de toekomst.”

We horen ook vaak terug dat mensen erg graag bij ons werken. Als je jezelf blijft ontwikkelen en lekker in je vel zit, kun je de beste versie van jezelf zijn. Nu en in de toekomst.

Suzanne Verzijden

Head of HR Benelux

Arbeidsvoorwaarden

Philips biedt medewerkers daarom verschillende mogelijkheden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, welzijn en inclusiviteit en diversiteit. Zo krijgt elke medewerker in Nederland vijf dagen per jaar om te besteden aan persoonlijke ontwikkeling of zorg voor een naaste. Ook opleidingsbudget, vrijwilligerswerk onder werktijd en carrièrecoaching behoren onder meer tot de standaard arbeidsvoorwaarden.

 

“Natuurlijk kijken mensen ook naar primaire arbeidsvoorwaarden, zoals salaris. Maar als je een salaris verdubbelt, worden mensen daar niet twee keer zo gemotiveerd of blij van.”

 

In de serie Philips & ik gaan we op op zoek naar collega’s die iets bijzonders doen op het gebied van inclusiviteit & diversiteit, gezondheid en welzijn, of persoonlijke ontwikkeling.

Delen op sociale media

Thema's

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.