Nieuwscentrum

mrt 18, 2020

Philips CEO Frans van Houten over de uitbraak van COVID-19

Gemiddelde leestijd: 5-7 minuten

Nu het epicentrum van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) van China naar het Westen verschuift, wilde ik een update geven over hoe Philips reageert op de zich voortdurend ontwikkelende situatie. De WHO heeft de uitbraak geclassificeerd als een pandemie, maar blijft herhalen dat deze nog steeds beheersbaar is. Hoewel ik erg bezorgd ben over de situatie, delen we bij Philips het standpunt van de WHO, voorwaarde is wel dat de wereld zich mobiliseert en op de juiste manier samenwerkt.

 

Ik kan niet genoeg benadrukken dat dit voor ons allemaal bij Philips een topprioriteit is. We hebben onze wereldwijde middelen ingezet om aan onze drievoudige zorgplicht te voldoen: het blijven voldoen aan de behoeften van onze klanten; het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers; en het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit.

De behoefte van onze klanten

Philips heeft een centrale en wereldwijde taskforce evenals regionale taskforces opgezet die de activiteiten van Philips dagelijks actief volgen en ondersteunen. Deze teams werken ook samen met klanten om voor een veilige en tijdige ondersteuning te zorgen om aan hun behoeften te voldoen, volledig in overeenstemming met de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten. Naast het implementeren van strenge maatregelen en protocollen om ervoor te zorgen dat onze field service engineers klanten op een veilige manier kunnen ondersteunen, werken we ook hard om de meest actuele klinische richtlijnen met betrekking tot het gebruik van onze medische producten en oplossingen aan zorgverleners te geven.

Maatregelen om onze medewerkers veilig te houden

Philips heeft maatregelen genomen op het gebied van persoonlijke hygiëne en beperkingen voor zakenreizen ingesteld van en naar risicovolle gebieden. Bovendien hebben we een wereldwijd 'thuiswerk'-protocol voor alle medewerkers die op afstand kunnen werken en daarvoor zijn toegerust. Deze maatregel draagt ook bij aan een veilige werkomgeving voor collega's die cruciale activiteiten uitvoeren waarvoor ze op een Philips-locatie moeten zijn. Deze activiteiten zijn op het gebied van productie, supply chain en bepaalde R&D-activiteiten.

Bedrijfscontinuïteit

Philips hanteert een Business Continuity Management System, dat is afgestemd op en gecertificeerd volgens de internationale norm voor bedrijfscontinuïteit ISO 22301:2012. We evalueren voortdurend of de voorzorgsmaatregelen in overeenstemming zijn met de richtlijnen van de WHO en de nationale autoriteiten.

 

Ondanks de COVID-19-pandemie heeft Philips zijn bedrijfsactiviteiten wereldwijd kunnen voortzetten. Zoals verwacht zien we in de zwaarst getroffen regio's de vraag naar onze consumentenproducten afnemen en de vraag naar onze professionele medische oplossingen en producten toenemen.

 

Philips heeft een gebalanceerde productiecapaciteit verspreid over de hele wereld, met fabrieken in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Azië, waaronder een aantal in China. In overeenstemming met ons bedrijfscontinuïteitssysteem hebben we de relevante veiligheidsprotocollen wereldwijd in al onze vestigingen geïmplementeerd.

 

We zijn onze productie in China aan het opvoeren sinds de hervatting van activiteiten in februari 2020, en we zitten nu op een bezettingsgraad van meer dan 80%. Om tegemoet te komen aan de toegenomen vraag naar onze medische producten en oplossingen, zijn we wereldwijd bezig om de productie te verhogen. Dit heeft met name betrekking op bepaalde diagnostische beeldvormingssystemen, patiëntmonitoren en beademingsapparaten - zie hieronder. We werken nauw samen met onze leveranciers om de bevoorrading van materialen te garanderen, zowel voor onze eigen productielocaties als voor onze leveranciers van eindproducten.

Hoe we kunnen helpen een verschil te maken

Ik ben trots dat onze medewerkers over de hele wereld hun steentje bijdragen om zorgverleners en hun patiënten te ondersteunen in de strijd tegen COVID-19. We hebben een breed portfolio van producten, diensten en oplossingen die kunnen helpen bij de voorbereiding, de reactie en het herstel van een besmettelijke luchtwegaandoening zoals COVID-19, inclusief:

 

  • Oplossingen voor de behandeling van luchtwegaandoeningen. Deze omvatten oplossingen voor het monitoren van de vitale functies van patiënten en het detecteren van subtiele veranderingen; beademingsapparaten inclusief consumables voor invasieve, niet-invasieve en mixed-mode beademing om een breed scala aan aandoeningen van de luchtwegen te behandelen.
  • Diagnostische beeldvormingssystemen en -diensten, waaronder CT, mobiele diagnostische röntgenapparatuur en ultrageluid om de diagnose van luchtwegaandoeningen te helpen stellen.
  • eHealth oplossingen voor de intensive care van het ziekenhuis en oplossingen voor telehealth om zorgverleners en patiënten thuis met elkaar in contact te brengen.

 

Ook de Philips Foundation helpt bij de bestrijding van de COVID-19-uitbraak. De Philips Foundation is het platform voor de MVO-activiteiten van Philips, gebaseerd op de overtuiging dat we door middel van innovatie en samenwerking enkele van de grootste uitdagingen in de wereld kunnen oplossen en impact kunnen hebben waar het echt van belang is. In januari heeft de Foundation een reeks diagnostische beeldvormende, patiëntbewakings- en beademingsapparatuur gedoneerd aan het Thunder God Mountain Hospital in Wuhan, China. De Foundation werkt momenteel nauw samen met de Philips' teams in Kenia, Zuid-Soedan en Italië om hun nationale gezondheidszorgsystemen te ondersteunen, die allemaal erg geraakt zijn.

 

Onze missie om levens te verbeteren is nu relevanter dan ooit. Ik wil onze medewerkers, klanten en partners bedanken voor het feit dat ze zich voluit inzetten tijdens deze moeilijke tijd en voor hun voortdurende samenwerking. Samen kunnen we het verschil maken.

 

Met vriendelijke groet,

Frans van Houten

CEO Koninklijke Philips

Delen op sociale media

  • https://www.philips.be/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2020/20200318-philips-ceo-frans-van-houten-over-de-uitbraak-van-covid-19.html Link gekopieerd

Thema's

Contact

Steve Klink

Steve Klink

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10888824

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.