Nieuws en updates > Een gesprek met David Ferguson, Business Leader, Sleep and Respiratory Care

Een gesprek met David Ferguson, Business Leader, Sleep and Respiratory Care

13 juni 2023

David Ferguson, Business Leader, Sleep & Respiratory Care, trad in maart 2021 in dienst bij Philips. Sindsdien heeft hij de organisatie geleid door het vrijwillige veiligheidsbericht voor medische apparatuur van bepaalde CPAP-, BiPAP- en Mechanical Ventillator-apparaten. Nu het uitgebreide test- en onderzoeksprogramma voor getroffen CPAP/BiPAP-apparaten voor slaaptherapie1 is voltooid, vroegen we hem wat er is veranderd sinds het begin van de veiligheidsmededeling, wat de testresultaten betekenen voor patiënten en wat er in de toekomst van Philips Respironics te verwachten is.

U bent bij Philips Respironics gekomen aan het begin van de veiligheidsmededeling. Hoe zou u de vooruitgang die u hebt gezien karakteriseren? Wat zijn, vanuit uw perspectief, enkele belangrijke veranderingen die Philips Respironics in die tijd heeft doorgevoerd?

 

Het was zeker een interessant moment om bij het bedrijf te komen. De onophoudelijke focus op de veiligheid en kwaliteit van de patiënt en het garanderen van de voltooiing van de sanering blijft onze topprioriteit. Daarom transformeren we onze processen en de manier waarop we werken, zodat we kunnen leveren wat het belangrijkst is voor onze patiënten – veilige en effectieve therapie.


Verantwoordelijkheid bij het nemen van de juiste beslissingen, vooral moeilijke beslissingen, en het begeleiden van wetenschap zijn twee van de belangrijkste onderdelen van de patiëntveiligheid. 


We hebben een nieuw trainings- en bewustmakingsprogramma opgezet om ervoor te zorgen dat elke medewerker van Philips wordt getraind in zijn rol op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid. Hoewel dit vóór het veiligheidsbericht in het veld van kracht was, hebben we het versterkt, zodat iedereen de impact van hun werk op de patiëntenzorg begrijpt. Philips heeft onlangs ook een nieuwe functionaris voor patiëntveiligheid en -kwaliteit benoemd, Steve C. de Baca, om de veiligheid en kwaliteit van patiënten in heel Philips te verbeteren. Hij is een geweldige partner geweest in onze transformatie in de sector slaap- en respiratoire zorg. Ons doel is om de kwaliteit van onze producten voortdurend te verhogen, zodat patiënten het gevoel hebben dat ze de best mogelijke zorg krijgen, en ik denk dat deze veranderingen dat versterken,

In mei rapporteerde Philips Respronics dat het test- en onderzoeksprogramma vond dat de kwesties rond de betrokken CPAP/BiPAP apparaten van de slaaptherapie waarschijnlijk geen merkbare gezondheidsproblemen zouden veroorzaken. Naast Business Leader for Sleep & Repiratoire Care bent u ook gepromoveerd op het gebied van chemie. Als u naar de resultaten kijkt via de lens van wetenschappelijk onderzoek, wat maakt dat u vertrouwen hebt in deze resultaten en waarom zijn ze belangrijk?

 

Het uitgebreide test- en onderzoeksprogramma is uitgevoerd in samenwerking met vijf onafhankelijke, gecertificeerde testlaboratoria, En de resultaten zijn beoordeeld en beoordeeld door gekwalificeerde experts van derden en Philips Respironics, evenals door een extern medisch panel – wat betekent dat ze zijn beoordeeld en beoordeeld door organisaties buiten Philips. In mei kondigden we aan dat de risicobeoordelingen nu zijn voltooid voor de CPAP/BiPAP-apparaten voor slaaptherapie, waaronder de DreamStation-, System One- en DreamStation GO-apparaten van de eerste generatie. Deze apparaten vertegenwoordigen ongeveer 95% van de betrokken apparaten die wereldwijd zijn geregistreerd. 


In het rapport staat een verklaring die volgens mij goed weergeeft waarom het onderzoek zo belangrijk is. Het legt uit dat we ons ten tijde van de veiligheidsmededeling in het veld baseerden op een eerste, beperkte dataset en toxicologische risicobeoordeling. De resultaten van die beoordeling werden vervolgens geëxtrapoleerd naar alle apparaatplatforms en uit voorzichtigheid werd een redelijk worstcasescenario overwogen. Beperkte gegevens' zijn de sleutelwoorden die ik zou willen benadrukken. Met de voltooiing van het deel van het test- en onderzoeksprogramma dat betrekking heeft op slaaptherapie-apparaten voor thuisgebruik, kunnen patiënten en hun artsen de broodnodige duidelijkheid krijgen over de mogelijke gevolgen voor de gezondheid van de apparaten in kwestie.

Hoe helpt Philips Respironics patiënten die nog steeds wachten op een hersteld apparaat?

 

Veel patiënten hebben lang moeten wachten op hun vervangend apparaat, en ze hebben moeten wachten omdat het verkrijgen van een apparaat unieke en grotendeels ongekende omstandigheden met zich meebracht. Ik wil dat deze patiënten weten dat we de frustraties die door de vertragingen zijn veroorzaakt betreuren. Een veilige en effectieve therapie blijft onze topprioriteit. We hebben apparaten klaarliggen voor patiënten en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ze in de handen komen van degenen die erop wachten.  Om dat te doen, hebben we samengewerkt met klanten en artsen om de voortgang van het herstel te ondersteunen en te garanderen, door alternatieve vervangende apparaatopties te bieden en in sommige gevallen een financiële vergoeding.

Wat kunnen patiënten verwachten van Philips Respironics in de toekomst?

 

We blijven ons volledig richten op het voltooien van het herstelprogramma, en patiënten kunnen verwachten dat we hen regelmatig op de hoogte houden van de voortgang. Ze kunnen ook verwachten dat toekomstige beslissingen met betrekking tot onze producten zullen worden genomen met de veiligheid van patiënten als topprioriteit. 


Tot slot, en dat is belangrijk, kunnen ze van ons verwachten dat we intern meer verantwoording blijven afleggen, terwijl we extern naar onafhankelijke derde partijen kijken om onze inspanningen om patiënten met slaap- en ademhalingsaandoeningen te ondersteunen, te valideren. We gaan door met het testen van de resterende apparaten, waaronder Trilogy 100/200 en OmniLab Advanced Plus, en verwachten in de komende maanden met een update te komen. We blijven ook samenwerken met brancheorganisaties, zorgverleners en klanten om ervoor te zorgen dat we patiënten met slaap- en ademhalingsproblemen zo goed mogelijk ondersteunen.

Als u specifieke vragen hebt die hier of op de website niet aan de orde komen, neem dan contact met ons op.

David Ferguson, Business Leader, Sleep & Respiratory Care

David Ferguson
Business Leader, Sleep & Respiratory Care

* Philips Respironics heeft de gegevens en analyses verstrekt aan de FDA en andere bevoegde autoriteiten. De FDA overweegt nog steeds de gegevens en analyses die Philips Respironics heeft verstrekt en kan tot andere conclusies komen. Zorgverleners, patiënten en andere belanghebbenden dienen de volledige update, inclusief informatie over de beperkingen van de tests, te gebruiken voor een geïnformeerde besluitvorming en mogen niet alleen vertrouwen op het hier gepresenteerde overzicht. De richtlijnen van Philips Respironics voor zorgverleners en patiënten blijven ongewijzigd. Philips Respironics zal doorgaan met het herstelprogramma.


1 eerste generatie DreamStation-, System One- en DreamStation Go-apparaten

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.