1
IADR Award

Proficiat Vanessa Alvez met het krijgen van de IADR / Philips Oral Healthcare Young Investigator Research Grant

Verkennen van de relatie tussen periondontitis en type 2 diabetes  

Publicatie datum: 25 September 2015

De winnaar in 2015 van het International Association for Dental Research (IADR) en Philips Oral Healthcare Research Grant is Vanessa Tubero Euzebio Alvez, een post doctorale onderzoeker aan The Forsyth Institure in Cambridge.

Alvest heeft een Master of Science en een doktersgraad (Ph.D.) in periodontitis aan Sao Paulo Universtiy. Gedurende het behalen van haar doktersgraad heeft Alves gewerkt met Dr. Holzhausen en Dr. Kantarci en rapporteerde voor het eerst dat de overexpressie van PAR2 is gecorreleerd met de klinische en immunologische parameters van parodontale ontsteking. Tandvleesontstekingen is een van de risico factoren die kan leiden tot verhoogd risico op diabetes type 2.


Na het behalen van haar doktoraal bleef Alvez verbonden aan The Forsyth Institure. Onder begeleiding van Dr. Kantarci, Dr. Hasturk en Dr. Hasturk en Dr. van Dyke heeft zij onderzocht dat PAR2 betrokkenheid bij diabetes het verband tussen diabetes en parodontitis als een onstekende mechanisme van de regulering zou zijn. En dat Resolvin E1 PAR2 gemedieerde ontsteking zou omkeren.
 

Philips Vanessa
Vanessa Tubero Euzebio Alves

"Protease-activated receptor 2 (PAR2) signaling in periodontitis associated with type 2 diabetes"

Over het fonds


2015 is het negende jaar dat Philips Oral Healthcare een fonds aanbiedt via de IADR Periodontal Research Group. Het doel is om startkapitaal bechikbaar te maken voor een postdoctoraal student / medewerker binnen 12 maanden na het succesvol afronden van een Ph.D. (ten tijde van de indiening deadline) die wenst een onafhankelijk onderzoekprogramma op te zetten.

Het onderzoeksvoorstel moet een klinische thema hebben in lijn met Philips Oral Healthcare's verlangen om klinisch onderzoek te ondersteunen en bevorderen. Studies die puur laboratorium zijn gebaseerd geen menselijk materiaal onderzoeken komen niet in aanmerking. De belangrijkste beoordelingscriteria is de relevantie / belang en de wetenschappelijke kwaliteit, maar meer interesse onstaat in  intercontinentale collaboratie.

Voorgaande winnaars

2015 >
Vanessa Alves
The Forsyth Institute, USA

2014 >
Paola de Pablo
The University of Birmingham, USA

2013 >
Mervi Gursoy
University of Turku, Finland
2012 >
Patricia Miguez
University of Pennsylvania, USA

2011 >
Katrin Jaedicke
University of Newcastle Upon
Tyne, UK

2010 >
Mandeep Ghuman
King's College, UK

2009 >
Nagihan Bostanci
Zurich University, Switzerland

 

2008 >
Moritz Kebschull
Columbia University, USA

2007 >
Fa-ming Chen
Fourth Military Medical University,
Xi'an P.R. China