Nieuwscentrum

nov 16, 2023

Philips helpt County Durham and Darlington NHS Foundation Trust met het verminderen van de ecologische voetafdruk

Het optimaliseren van de capaciteit van de intensive care, het verminderen van afval en een strategische reorganisatie. Het is een greep uit de initiatieven om de zorg van het Darlington Memorial Hospital in het Verenigd Koninkrijk te verduurzamen. Specialisten van Philips werkten zes maanden samen met de County Durham and Darlington NHS Foundation Trust aan een duurzaamheidsblauwdruk om de ecologische voetafdruk te verlagen.

Duurzaamheidsanalyse

Philips, wereldleider in gezondheidstechnologie, en de County Durham and Darlington NHS Foundation Trust (CDDFT) werkten de afgelopen maanden samen aan een uitgebreide duurzaamheidsanalyse. De analyse, die is ontwikkeld als onderdeel van de bestaande 14-jarige strategische overeenkomst tussen Philips en de Trust, ondersteunt de doelstellingen van de Trust om een toonaangevend voorbeeld te worden op het gebied van duurzaamheid in de gezondheidszorg.

Duurzaamheid integreren

Het doel was om belangrijke mogelijkheden te identificeren voor het verlagen van de ecologische voetafdruk en reduceren van afvalmateriaal binnen een intensivecareafdeling (ICU) in het Darlington Memorial Hospital in het Verenigd Koninkrijk. Dit programma, naar verluidt de eerste in zijn soort in samenwerking met de NHS, illustreert de groeiende vraag naar 'groenere' diensten in de gezondheidssector en toont het potentieel voor gezondheidssystemen over de hele wereld om kritieke zorgpaden te transformeren en duurzaamheid te integreren in hun operaties.

Efficiëntieverbeteringen

Een team van negen klinische en milieuspecialisten van Philips werkte gedurende zes maanden samen met het Trust om efficiëntieverbeteringen te identificeren. Er werden gegevens geanalyseerd, klinisch personeel inclusief artsen en verpleegkundigen geïnterviewd, en schaduw- en observatiesessies werden uitgevoerd met betrekking tot klinische workflows, supply chain en inkoop, medische technologie en ervaringen van personeel en patiënten. De resultaten leidden tot een blauwdruk met verbeteringen, in lijn met het algehele doel van de NHS om 's werelds eerste energieneutrale nationale gezondheidsdienst te worden tegen 2040.

De belangrijkste gebieden die door het team werden benadrukt om duurzame zorg te verbeteren, waren:

 

  • Het optimaliseren van de capaciteit van de ICU voor vroegtijdige ontslag van patiënten, waardoor middelen worden vrijgemaakt, de gezondheidsresultaten worden verbeterd en de ecologische voetafdruk wordt verminderd.
  • Het verminderen van afval in de supply chain, inclusief eenmalige items met een hoge CO2-impact, en het bevorderen van kostenbesparingen en milieuvriendelijke alternatieven.
  • Het bevorderen van een duurzame personeelscultuur door training, het identificeren van ambassadeurs, het delen van ideeën, het meten van succes en het erkennen van personeel.
  • Efficiënt beheer van medische technologie om energie te besparen, afval te verminderen en storend geluid van patiëntenalarmen te minimaliseren.
  • Strategische renovatie van bestaande gebouwen om kosten te verlagen en CO2-uitstoot te verminderen door hun levensduur te verlengen.


Trust implementeerde een aantal van de aanbevolen initiatieven. Meer informatie over deze initiatieven staan beschreven in de volledige casestudy: ‘Working Together to Green Critical Care’.

Kwaliteit van zorg

“Philips nam de tijd om kwantitatieve analyses uit te voeren die onze vermoedens valideerden en resultaten opleverden die we aan de bredere Trust konden presenteren. De kwaliteit van de zorg die we op de afdeling bieden is verbeterd vanwege dit werk. Ook door de directe manier waarop we bepaalde groepen patiënten bedienen”, zei Dr. Richard Hixson, Consultant Anesthesiologie en Intensive Care Geneeskunde bij CDDFT. “Bijvoorbeeld, door naar de patiëntenstroom te kijken en patiënten te de-medicaliseren, Zo verminderen we de vraag naar intensive care door medicatie aan te passen, monitoring te verwijderen die niet langer nodig is en patiënten naar nieuwe behandeltrajecten te verplaatsen.”

Energieneutraliteit

Mark Leftwich, Managing Director bij Philips UK&I: “Zorgverleners hebben de verantwoordelijkheid om ons welzijn en ons milieu te beschermen, waarbij klimaatverandering en menselijke gezondheid hand in hand gaan. Deze eerste samenwerking tussen Philips en County Durham and Darlington NHS Foundation Trust is een belangrijke mijlpaal in de race naar energieneutraliteit en biedt meer duurzame zorg. Als de eerste 360-duurzaamheidsbeoordeling voor de NHS toont deze samenwerking het potentieel van het vinden van oplossingen die zowel patiënten, onze gezondheidswerkers als de planeet verzorgen, en helpt het veerkrachtigere gezondheidssystemen voor de toekomst te creëren."

Eerdere analyses

Dit programma met CDDFT volgt op soortgelijke analyses uitgevoerd door Philips eerder in 2023 bij het Tampere Heart Hospital (Tampere, Finland), Vanderbilt University Medical Center (Nashville, USA) en de particuliere biomedische onderzoeks- en klinische zorgverlener Champalimaud Foundation (Lissabon, Portugal).

Duurzame zorg

Wereldwijd hebben gezondheidssystemen een aanzienlijke klimaatvoetafdruk en dragen ze substantieel bij aan de klimaatcrisis [1]. Philips bouwt voort op tientallen jaren ervaring in het verminderen van energieverbruik, afval, en het gebruik van materialen en stoffen, en opereert wereldwijd koolstofneutraal sinds 2020. Het bedrijf integreert EcoDesign-principes en circulaire bedrijfsmodellen in zijn innovatieprocessen en manieren van werken. Philips biedt een scala aan gezondheidstechnologieën en innovaties die helpen om de impact van zorgverleners op het milieu te verminderen. Zo verbruikt de Philips Spectral CT 7500 bijvoorbeeld 62,5% minder energie [1]. De Philips MR – Ingenia Ambition 1.5T maakt gebruik van een baanbrekend ontwerp waarbij de magnetische componenten volledig afgedicht zijn en gedurende zijn levensduur slechts zeven liter helium nodig heeft in vergelijking met ongeveer 1.500 liter bij andere Philips-systemen [2]. Bovendien verbruikt de Ingenia Ambition 1.5T met Philips MR SmartSpeed tot 53% minder energie per patiëntscan [2].


[1] In vergelijking met een gelijkwaardig CT-model van een van de marktleiders.
[2] Van toepassing op Ambition S. Philips SmartSpeed energieverbruik versus scannen op basis van Philips SENSE. Gebaseerd op COCIR en een intern gesimuleerde omgeving. Resultaten kunnen variëren op basis van locatieomstandigheden.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 70.700 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2022 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Thema's

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

Beeldmateriaal

Sustainability program NHS ICU

Philips NHS team

Delen op sociale media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.