Nieuwscentrum

nov 29, 2021

Philips presenteert op RSNA 2021 nieuwe en verbeterde workflowoplossingen voor radiologie en schaalbare slimme beeldvormingssystemen

Philips presenteert zijn portfolio van leveranciersonafhankelijke workflowoplossingen voor radiologie en schaalbare slimme verbonden beeldvormingssystemen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de RSNA (Radiological Society of North America) (28 november – 2 december, Chicago, VS).  Deze oplossingen helpen radiologen om het diagnostische vertrouwen en de efficiëntie te vergroten De nieuwe en verbeterde oplossingen bieden een geïntegreerde aanpak in het gehele beeldvormingsproces, gericht op kritieke gebieden om de belangrijkste uitdagingen waarmee de radiologie tegenwoordig wordt geconfronteerd, aan te gaan.

 

Radiologen staan voor de uitdaging om complexe, niet-verbonden workflows te beheren die een negatieve invloed hebben op de patiëntenzorg en resultaten, de ervaring van het personeel en de kosten. Naar schatting is 20-50% van alle radiologische onderzoeken van geringe waarde [1], terwijl COVID-19 de uitdagingen voor radiologen blijft vergroten, waarbij 45% van de laboranten matige of ernstige werkstress meldt [2]. Door een systeemvisie op beeldvorming en radiologie te aan te nemen, helpt Philips deze uitdagingen aan te gaan met een portfolio van end-to-end radiologieoplossingen, waardoor clinici vol vertrouwen een vroege en definitieve nauwkeurige diagnose en minimaal invasieve behandeling kunnen bieden, terwijl ze complexe operationele uitdagingen het hoofd bieden.

Nieuwe slimme verbonden beeldvormingssystemen versterken het leiderschap van Philips op het gebied van duurzaamheid

In 2018 was Philips het eerste gezondheidstechnologiebedrijf die zijn CO2-emissiedoelen heeft laten beoordelen en goedkeuren door het Science-Based Targets initiative (SBTi). In het meest recente Future Health Index-rapport van 2021 in opdracht van Philips, verwacht 58% van de leiders in de gezondheidszorg dat duurzaamheid over drie jaar een topprioriteit zal zijn, vergeleken met 4% op dit moment. Tijdens RSNA 2021 zal Philips zijn blijvende leiderschap demonstreren bij het introduceren van innovatieve technologieën die zijn ontworpen om de wereld gezonder en duurzamer te maken.

Nieuwe Philips-oplossingen onthuld tijdens RSNA 2021

Philips onthult zijn nieuwe heliumvrije MR 5300 [3], die complexe klinische en operationele taken vereenvoudigt en automatiseert, wat zorgt voor consistente kwaliteit en duurzaamheid voor ambulante beeldvormingscentra en MRI-afdelingen, waardoor Philips een stap dichter bij een volledig heliumvrij MRI-portfolio komt. De MR 5300 brengt geavanceerde mogelijkheden in een productief systeem dat schaalbaar is voor de onderneming. Andere nieuwe met AI verbeterde systemen en oplossingen die in MRI worden geïntroduceerd, zijn onder meer het nieuwe MR 7700-systeem [4], ontworpen om diffusiebeeldvorming van de hoogste kwaliteit en geavanceerde neurowetenschappelijke sequenties te leveren, Philips SmartSpeed [5], aangedreven door de toonaangevende Compressed SENSE-snelheidsengine en bekroonde AI-technologie [6], voor snelle, hoogwaardige beeldvorming voor elke patiënt en MR Workspace met AI-assistentie, de intuïtieve nieuwe workflowoplossing voor radiologie die is ontworpen om technologen in staat te stellen de productiviteit en voorspelbaarheid te verbeteren. Lees meer over de oplossingen op deze pagina.

Philips MR Workspace

Philips zal ook zijn schaalbare systemen voor CT en echografie onder de aandacht brengen waaronder de CT 5100 – Incisive -systeem, met de lancering van CT Smart Workflow [7] en de nieuwste release van Philips-echografiesystemen EPIQ Elite en Affiniti, om een alomvattend management en opsporing van leverziekte in een vroeg stadium mogelijk te maken. Daarnaast zal Philips de onlangs uitgebrachte bekroonde Spectral CT 7500 laten zien, het nieuwste intelligente systeem van Philips voor het leveren van spectrale beelden van hoge kwaliteit voor elke patiënt bij elke scan, 100% van de tijd, om ziektekarakterisering te helpen verbeteren en nieuwe scans en follow-ups te verminderen - allemaal met dezelfde dosisniveaus als voor conventionele scans.

 

Philips breidt zijn portfolio op het gebied van beeldgestuurde therapie uit en zal een voorproefje geven van de nieuwe Philips AngioCT, dat het unieke Spectral CT 7500-systeem en zijn beeldgestuurde therapiesysteem - Azurion met FlexArm  – integreert in een enkele interveniërende oplossing, om interventionele artsen onmiddellijk toegang te geven tot de belangrijkste beeldvormende modaliteiten die nodig zijn om de effectiviteit van minimaal invasieve procedures in een enkele sessie te diagnosticeren, te plannen, te behandelen en te beoordelen.

Jaarlijkse groei en momentum voor Philips Radiology Workflow Suite

De leveranciersonafhankelijke Radiology Workflow Suite van Philips helpt de variabiliteit en de werkdruk van het personeel te verminderen, de productiviteit te verhogen en de patiëntervaring te verbeteren. In het afgelopen jaar heeft Philips een snelle acceptatie en succesvolle prestaties gezien voor een cruciaal onderdeel van zijn Radiology Workflow Suite - het Radiology Operations Command Center. De leveranciersonafhankelijke, multimodale telepresence-oplossing verbindt beeldvormingsexperts in een commandocentrum naadloos met technologen op scanlocaties in hun hele organisatie, om elke MRI- en CT-scanner binnen een netwerk centraal vanaf één locatie te bewaken. Door gebruik te maken van het Philips Radiology Operations Command Center heeft RadNet LLC, het grootste netwerk voor poliklinische beeldvorming in de VS, aanzienlijke extra inkomsten uit MRI-procedures behaald, de reiskosten van personeel verlaagd en de maandelijkse heronderzoeken van patiënten verminderd op 80% van hun MRI-locaties [8]. Deze mogelijkheden worden verder uitgebreid tot Philips-echografie met Collaboration Live.

Deelname van Philips aan RSNA-symposia en -webinars

Philips organiseert tijdens RSNA twee symposia met executives en experts van Philips. Een virtueel symposium over 'Het afstemmen van workflows in de onderneming: radiologie herinrichten rondom de patiënt' vindt plaats op 29 november om 7.00 uur CST. Op 30 november om 9.30 uur CST vindt een persoonlijk bedrijfssymposium plaats met als onderwerp 'De digitale toekomst voor de patiënt, de radioloog en het zorgsysteem mogelijk maken'.

 

Ga voor meer informatie over deze sessies (inclusief hoe deelnemers kunnen deelnemen aan het live Q&A-gedeelte met presentatoren), educatieve on-demand webinars en details met betrekking tot de aanwezigheid van het bedrijf op het evenement naar www.philips.com/rsna.

 

[1] Kjelle E, Andersen ER, Soril LJJ, van Bodegom-Vos L, Hofmann BM. Interventions to reduce low-value imaging - a systematic review of interventions and outcomes. BMC Health Serv Res. 2021 Sep 18;21(1):983. doi: 10.1186/s12913-021-07004-z. PMID: 34537051; PMCID: PMC8449221.
[2] Onderzoeksrapport: Radiology staff in focus: An impact and satisfaction survey of radiology technologists and imaging directors, Philips, 2019.
[3] In afwachting van 510(k). Niet beschikbaar voor verkoop in de VS.
[4] In afwachting van 510(k). Niet beschikbaar voor verkoop in de VS.
[5] In afwachting van 510(k). Niet beschikbaar voor verkoop in de VS.
[6] Adaptive-CS-Net: FastMRI met Adaptive Intelligence. 33e conferentie over neurale informatieverwerkingssystemen (NeurIPS). Vancouver, Canada. Dec. 2019.
[7] CT Smart Workflow in afwachting van 510(k). Niet te koop in de VS.
[8] Gebaseerd op RadNet-gegevens verzameld in 2021.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 78.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2020 een omzet van 17,3 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.be.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Thema's

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

Beeldmateriaal

Philips MR 5300 system 1.5T

Philips ultrasound systems EPIQ Elite and Affiniti for liver fat quantification

Delen op sociale media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.