Nieuwscentrum

jul 15, 2021

Philips versnelt de diagnose en behandeling van beroertes met uitgebreide geïntegreerde oplossingen

Voor patiënten met een beroerte kan snel ingrijpen – letterlijk - van levensbelang zijn. Met een aantal recente innovaties biedt Philips heeft een uitgebreid portfolio van oplossingen die zorgverleners helpen om snel de juiste beslissingen te kunnen nemen. Het gaat onder meer om 3D-visualities die zorgverleners helpen om zo snel mogelijk te kunnen beginnen met de behandeling en een baanbrekende nieuwe aanpak waarbij patiënten in bepaalde omstandigheden de CT- of MRI-scan kunnen overslaan en daardoor eerder op de behandeltafel terechtkomen.

Tijd is van levensbelang bij een beroerte

Beroertes zijn nog altijd de belangrijkste veroorzaker van invaliditeit

Wereldwijd wordt een op de vier mensen ouder dan 25 jaar getroffen door een beroerte [1]. In België worden elk jaar 19.000 mensen getroffen door een beroerte, oftewel 52 mensen per dag [2]. Beroertes zijn de belangrijkste veroorzaker van invaliditeit en vormen de op één na grootste doodsoorzaak wereldwijd [3]. Volgens de Amerikaanse National Stroke Association ondervindt 40% van de slachtoffers van een beroerte matige tot ernstige beperkingen waardoor ze de rest van hun leven speciale behoeften hebben, terwijl nog eens 25% lichte beperkingen blijft ondervinden [4].

De sleutel tot het beperken van het risico op overlijden of invaliditeit is een zo snel mogelijke behandeling van de patiënt na een beroerte. Artsen die spoedeisende zorg bieden na een beroerte, zijn verwikkeld in een strijd tegen de klok en staan onder grote druk om de beste behandelbeslissingen te nemen. Terwijl snelheid van het grootste belang is, verliezen zorgverleners momenteel kostbare tijd als gevolg van hiaten in de communicatie, informatie en toegang tot expertise op het gebied van beroertes.  

Voor een snellere behandeling van patiënten met een beroerte kan vooral in de workflow veel tijdwinst worden behaald

Professor Dr. Wim van Zwam

Interventieradioloog bij het Maastricht UMC+

"Voor een snellere behandeling van patiënten met een beroerte kan vooral in de workflow veel tijdwinst worden behaald", zegt Professor Dr. Wim van Zwam, interventieradioloog bij het Maastricht UMC+. "Om de doorlooptijd voor patiënten te verkorten, moet cruciale patiëntinformatie, zoals medische beelden van hoge kwaliteit, sneller worden uitgewisseld tussen ziekenhuizen en afdelingen om te kunnen bepalen wat de beste behandeling voor de patiënt is."

Oplossingen voor het gehele zorgtraject bij beroertes

Philips heeft een uitgebreid portfolio met oplossingen voor zorg bij beroertes en de ambitie om verdere innovatie op dit gebied te bewerkstelligen. Recent heeft Philips andere innovaties geïntroduceerd om zo snel mogelijk te kunnen beginnen met de behandeling van de patiënt, zoals de nieuwe 3D-visualisatie en meettool Smart CT om de beeldvormingsfunctionaliteit van de Azurion Angio-suite te optimaliseren. 

Ook komt Philips met een baanbrekende nieuwe aanpak om vroegtijdig met de behandeling voor een beroerte te beginnen (binnen zes uur na de eerste symptomen) door in bepaalde omstandigheden diagnostische CT- of MRI-scans over te slaan. Eerder kondigde Philips de eerste patiënt die deelneemt aan het WE-TRUST-onderzoek aan - een wereldwijd klinisch onderzoek in meerdere centra waarin de impact van een Direct to Angio Suite-workflow wordt onderzocht. Deze “Direct-to-Angio” workflow is erop gericht om de zorg voor patiënten met een beroerte te verbeteren. Deze aanpak kan zorgen voor een snellere behandeling en met de nieuwe SmartCT-beeldvormingsfunctionaliteit in de Philips Azurion Angio-suite kan verdere informatie worden verzameld om te beoordelen welke behandeling passend is.

Tijd is van levensbelang bij een beroerte

De portfolio van Philips voor het behandelen van beroertes omvat onder andere oplossingen voor bewaking en communicatie na een beroerte in ambulances, beoordeling op afstand van patiënten met een beroerte, diagnostische beeldvorming en analyse, beeldgestuurde therapie, en neurologische bewaking en beoordeling.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2020 een omzet van 17,3 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

Beeldmateriaal

Delen op sociale media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.