Nieuwscentrum

apr 01, 2020

Philips en bol.com doneren Philips babyfoons aan Belgische ziekenhuizen in de strijd tegen COVID-19

Brussel - Philips en bol.com doneren 1600 babyfoons aan verschillende Belgische ziekenhuizen. In samenwerking met de Belgische coronataskforce onder leiding van minister van Volksgezondheid, Maggie De Block en minister van Digitale Agenda, Philippe De Backer, zijn er 1600 babyfoons verdeeld over de verschillende ziekenhuizen in België. 

 

De Philips babyfoons worden gebruikt als communicatiemiddel om zorgverleners eenvoudiger, efficiënter en veiliger te laten communiceren met patiënten die zich in isolatie bevinden wegens een besmetting met het coronavirus. Op deze manier kunnen zorgverleners het aantal bezoeken aan patiëntkamers reduceren. Dit biedt drie voordelen:

  • Het verkleint de kans voor zorgverleners om zelf te worden besmet met het coronavirus;
  • Het verlicht de werkdruk voor zorgverleners doordat zij zich minder vaak hoeven om te kleden;
  • Het reduceert het gebruik van de op dit moment zeer schaarse beschermende kleding, zoals mondneusmaskers, schorten en handschoenen;

 

“Ik ben Philips enorm dankbaar. Deze communicatietoestellen zullen de intensive care verpleegkundigen en patiënten enorm vooruithelpen in onze gezamenlijke strijd tegen het coronavirus’’ zegt Open VLD-minister De Backer. “Het is ook heel fijn dat Philips onmiddellijk contact opgenomen heeft met onze taskforce. Op die manier hebben we deze goederen het afgelopen weekend al kunnen verdelen met hulp van het Belgisch leger. Zeer mooi en efficiënt initiatief van Philips.”

Als gezondheidstechnologiebedrijf, maken we het bij Philips onze prioriteit om te helpen tijdens de uitbraak van COVID-19.

Frank Dendas

Philips Country Leader Belux

Inspelen op behoeften van artsen en verpleegkundigen

“Bol.com biedt vele babyfoons aan, naar aanleiding hiervan ontvingen zij vorige week de vraag van een betrokken klant om deze te doneren aan ziekenhuizen die de babyfoons in de huidige situatie zeer goed kunnen gebruiken. Na snel overleg hebben Philips en bol.com samen besloten om 1600 babyfoons van Philips te doneren aan Belgische ziekenhuizen. Als gezondheidstechnologiebedrijf, maken we het bij Philips onze prioriteit om te helpen tijdens de uitbraak van COVID-19” zegt Frank Dendas, Philips Country Leader Belux. “Met dit soort initiatieven hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan het belangrijke werk dat artsen en verpleegkundigen dagelijks verrichten.” 

 

“Uitzonderlijke tijden vragen om creatieve oplossingen. We krijgen veel verzoeken van artsen en verpleegkundigen om babyfoons te leveren. De babyfoon is een eenvoudige, efficiënte en veilige manier om met hun patiënten in isolatie te communiceren”, aldus Francis Das, Business Leader Personal Health bij Philips Benelux. “Samen met bol.com hebben we de afgelopen dagen al verschillende ziekenhuizen in België hiervan kunnen voorzien. Ook in Nederland schenken we 1600 babyfoons in Nederlandse ziekenhuizen om op deze manier in beide landen een bescheiden bijdrage kunnen leveren.”

 

In Nederland loopt de distributie via het team van Philips. Vrijwel alle ziekenhuizen zijn inmiddels door Philips benaderd. 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 80.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.be.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Thema's

Contact

Beeldmateriaal

Verpleegkundige Lyudmila Ruiter test Philips babyfoon in het Nederlandse Flevoziekenhuis
57 van de babyfoons die Philips en bol.com doneren aan ziekenhuizen

Delen op sociale media

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.