Nieuwscentrum

nov 06, 2019

Philips onderzoek belicht de noodzaak van verbetering in workflow en voorkomen van stress en burnouts onder radiologen


Resultaten leggen de nadruk op hoge mate van stress en burn-out bij radiologie personeel wereldwijd

Amsterdam, Nederland – Philips deelde vandaag de belangrijkste bevindingen van de Philips Radiology Staff in Focus-studie. Dit nieuwe onderzoek toont de specifieke pijnpunten voor technologen radiologie en imaging directors die in de VS, Frankrijk, Duitsland en het VK werken. Het onderzoek identificeert gebieden waar technologie en informatica betekenisvolle verbeteringen kunnen bieden aan de workflow, beeldvormingsresultaten en patiënt- en personeelstevredenheid. 

 

Bij de vier ondervraagde landen tonen radiologen gemiddeld slechts een matige tevredenheid over hun werk. De druk op beeldvormende afdelingen neemt toe door het stijgend aantal patiënten en een wereldwijd tekort aan gekwalificeerd personeel. Daarom is het van cruciaal belang dat het zorgsysteem overweegt hoe ze de personeelstevredenheid kan handhaven of verbeteren om verdere achteruitgang te voorkomen.

We onwikkelen beeldvormingsoplossingen die radiologie bevorderen met verbeterde workflow en efficiëntie, gegevensintegratie en AI. Maar het is ook belangrijk dat we radiologie personeel ondersteunen om de beste zorg voor elke patiënt te bieden.

Kees Wesdorp

General Manager, Diagnostic Imaging bij Philips.

“De burn-out is een belangrijk gespreksonderwerp binnen radiologie, maar er wordt onvoldoende aandacht besteed aan het begrijpen van de specifieke uitdagingen," Zegt Kees Wesdorp, General Manager, Diagnostic Imaging bij Philips. “Deze medewerkers hebben een directe verantwoordelijkheid voor de beelden en de kwaliteit, operaties en patiëntenzorg. We onwikkelen beeldvormingsoplossingen die radiologie bevorderen met verbeterde workflow en efficiëntie, gegevensintegratie en AI. Maar het is ook belangrijk dat we radiologie personeel ondersteunen om de beste zorg voor elke patiënt te bieden."

Empowerment van de mensen achter het beeld

Hoewel radiologen vrij duidelijk zijn over de oorzaken van inefficiëntie op hun afdelingen, voelen velen zich niet bevoegd om veranderingen te volbrengen. Gemiddeld 43% voelde zich “helemaal niet bevoegd” of slechts “enigszins bevoegd” om veranderingen aan te gaan binnen hun departement. 

 

Beeldvorming werkt als een systeem en het kan alleen topprestaties leveren als alle belanghebbenden in staat zijn hun werk effectief uit te voeren. Beeldvormend personeel staat aan de frontlinie van de patiëntenzorg. Daarom is het van essentieel belang om hen te voorzien van de juiste informatie en een workflow mogelijk te maken die hen meer tijd met patiënten geeft. De innovatieve inspanningen richten op de behoeften van het beeldvormend personeel heeft een groot potentieel om de workflow en doorvoer te verbeteren. Ook kunnen ze de tevredenheid van de patiënt vergroten en stress en burn-out bij personeel verminderen.

Efficiëntie en automatisering nodig om de eerste keer het juiste beeld te krijgen

Wanneer er gevraagd werd wat de grootste barrière was om het beeld vanaf de eerste keer goed te krijgen, noemden technologen het gebrek aan patiëntvoorbereiding en patiëntinformatie als grootste factor (37%). Technologische factoren (kwaliteit en vermogen van apparatuur, beheersing van de technologie en gebruiksgemak van beeldvormingsapparatuur) waren de tweede hoogste (36%). Workflow en ondersteuning door collega’s staan op de derde plaats (27%).

 

Hoewel medewerkers veel factoren als belangrijk beschouwen voor hun werkplezier, waarderen ze de mogelijkheid om als een team te werken en zo gespecialiseerde, patiëntgerichte zorg te leveren het meest. Omdat hun tijd en expertise ook elders nodig is kunnen ze zich echter niet zoveel op deze gebieden concentreren als ze zouden willen. Het rapport biedt de inzichten van radiologen over hun grootste uitdagingen, waaronder oorzaken van stress, vertrouwen in technologie, en communicatie- en informatiekloven; en hoe we deze effectiever kunnen aanpakken.

Hoge mate van stress en burn-out bij radiologietechnologen

Volgens de studie is de stress onder radiologen alarmerend hoog, met 40 tot 97% die gematigde tot ernstige niveaus van werkstress rapporteren. Als gevolg dat in elke regio eveneens een significant aantal burnouts worden gemeld, met meer dan een derde van de respondenten die matige tot hoge burnouts aangeven. In combinatie met een hoog aantal burnouts bij radiologen [1], tonen deze aantallen een systematisch probleem binnen de beeldvorming. In elke bevraagd land werd werklast genoemd als de grootste bron van stress en burn-out voor beeldvormend personeel.

Over het onderzoek

Het Philips Radiology Staff in Focus-rapport is gebaseerd op een dubbelblind onderzoek bij 254 radiologen in de VS, Frankrijk, Duitsland en het VK en is uitgevoerd tussen mei en juni 2019. Kijk om het rapport te downloaden of voor meer informatie over Philips-oplossingen ter ondersteuning van een precieze diagnose op www.philips.com/radiology.

 

Philips zal zijn geïntegreerde portfolio van imaging-oplossingen demonstreren tijdens de jaarlijkse Radiological Society of North America (RSNA) 2019 op stand # 6730. Ga voor meer informatie over de aanwezigheid van Philips op RSNA naar www.philips.com/RSNA en volg @PhilipsLiveFrom voor #RSNA19 live updates.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 80.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2018 een omzet van 18,1 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.be.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.