Nieuwscentrum

22 februari 2017

Philips versterkt toonaangevende positie op het gebied van beeldgeleide interventies met wereldwijde introductie van innovatief Azurion-platform

  • Philips Azurion, ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende ziekenhuizen over de hele wereld, is een innovatief platform voor beeldgeleide interventies. Artsen kunnen hiermee eenvoudig en trefzeker een scala aan gangbare en complexe ingrepen verrichten en ervoor zorgen dat interventielabs optimaal presteren en er eersteklas zorg wordt verleend
  • Azurion draait op ConnectOS, het nieuwe Philips-besturingssysteem voor optimale systeemintegratie met een gebruiksvriendelijk, intuïtief bedieningsconcept gecombineerd met real-time informatie op meerdere werkplekken binnen het interventielab

 

AmsterdamKoninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), een toonaangevende aanbieder van zorgtechnologie, heeft vandaag de wereldwijde introductie aangekondigd van Azurion, het nieuwe platform voor beeldgeleide interventies. Azurion vormt de nieuwe basis van het geïntegreerde portfolio van oplossingen voor de snelgroeiende markt voor beeldgeleide interventies. Als leider op deze markt biedt Philips geïntegreerde oplossingen die interventionele, beeldvormende technologieën en plannings- en navigatiesoftware omvatten. Dit in combinatie met onder andere diagnostische en therapeutische katheters en een scala aan diensten, allen bedoeld om medisch specialisten te helpen hoogkwalitatieve zorg te bieden tegen voorspelbare kosten.

 

Met de overname van Volcano in 2015 verkreeg Philips een toonaangevende positie op de markt voor geavanceerde diagnostische en therapeutische katheters. Op dit moment werkt de onderneming aan versterking van haar positie op de markt voor beeldgeleide interventies, die een totale waarde van EUR 5 miljard vertegenwoordigt, met een van de grootste productintroducties in haar recente geschiedenis. Azurion, het Philips-platform voor beeldgeleide interventies, is het resultaat van een meerjarig ontwikkelingsprogramma dat is uitgevoerd in samenwerking met toonaangevende medisch specialisten. Dit innovatieve platform beschikt over een geavanceerd ergonomisch ontwerp en een gebruiksvriendelijk, intuïtief bedieningsconcept, waarmee artsen in het interventielab snel en trefzeker een scala aan gangbare en complexe ingrepen kunnen verrichten. 

 

Door de snelle groei van het aantal beeldgeleide interventies wordt het belang van kostenbeheersing voor ziekenhuizen en zorgstelsels steeds groter, terwijl tegelijkertijd de zorg aan steeds strengere normen moet voldoen. Azurion is ontworpen om aan deze uitdagingen te beantwoorden en is voorzien van nieuwe opties ten behoeve van een optimale workflow en dashboards om resultaten te monitoren, evenals een aankomende reeks diensten ter verbetering van de productiviteit. 

Philips Azurion

Azurion is het nieuwe Philips-platform voor beeldgeleide interventies en vormt de basis van het geïntegreerde oplossingenportfolio. Azurion ondersteunt een complete reeks systeem configuraties voor een breed spectrum van beeldgeleide interventies. Systemen geschikt voor standaardingrepen en configuraties voor geavanceerde minimaal invasieve ingrepen. Azurion biedt de gebruiker essentiële procedurele informatie vanuit diverse bronnen, zoals beeldvormende systemen, navigatiehulpmiddelen en patiëntendossiers. Het ingezette personeel beschikt daardoor over precies die controle en informatie die nodig is om ingrepen efficiënt te kunnen verrichten.

Het Azurion platform biedt daarnaast meer dan 1000 nieuwe componenten, waaronder een verbeterde vlakke detector en Philips’ nieuw ontwikkelde besturingssysteem ConnectOS, dat real-time informatie vanuit alle relevante technologieën in het interventielab naadloos integreert. Al deze componenten zorgen samen voor een optimale beeldkwaliteit bij ultra-lage röntgendoses en maken real-time beeldverwerking op meerdere werkplekken in het interventielab mogelijk. Parallel werken stelt het interventieteam in staat om verschillende taken in het interventielab gelijktijdig uit te voeren, waardoor waardevolle tijd wordt bespaard zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de zorg. Azurion omvat tevens procedurekaarten waarmee gangbare taken en gebruikersvoorkeuren kunnen worden voorgeprogrammeerd. Daardoor neemt het risico op fouten bij de voorbereiding af en kunnen zowel voorbereiding als ingreep sneller verlopen. 

 

Philips heeft al een heel aantal primeurs op zijn naam staan op het gebied van plannings- en navigatiesoftware voor disciplines als vaatchirurgie (bijv. VesselNavigator) en interventiecardiologie (bijv. EchoNavigator), -oncologie (bijv. EmboGuide) en – interventionele neuroradiologie (bijv. AneurysmFlow). Al deze geavanceerde interventietechnologieën zijn naadloos geïntegreerd in het Azurion-platform ter ondersteuning van de klinische werkstroom. 

 

Minimaal invasieve interventies, zoals de behandeling van bepaalde tumoren, aneurysma’s, vernauwde bloedvaten, hartritmestoornissen en hartklepafwijkingen met behulp van katheters blijven snel groeien dankzij de voordelen voor patiënten en zorgverleners. Aanvullend op een beperkter trauma en sneller herstel voor de patiënt hebben dergelijke ingrepen ook als voordeel dat ze geschikt zijn voor patiënten voor wie open chirurgie uitgesloten is. Tijdens deze procedures kunnen artsen echter de organen waar ze aan werken niet direct zien en voelen. Effectieve beeldvormings-, meet- en navigatietechnologieën zijn daarom cruciaal voor de sturing bij minimaal invasieve ingrepen. Als centraal element in het interventielab bieden deze technologieën de mogelijkheid om organen en –weefsels zichtbaar te maken, de introductie van katheters te begeleiden en de plaatsing van implantaten te ondersteunen en te visualiseren, zodat de slagingskans van de behandeling wordt verbeterd. 

 

Vier partnerziekenhuizen in Nederland hebben inmiddels ervaring met het nieuwe Philips Azurion platform. 

 

Cardioloog dr. Vincent Roolvink van Isala Hartcentrum in Zwolle vertelt: “Innovatie is de sleutel tot verbeterde patiëntenzorg. Isala Hartcentrum wil graag vooroplopen in de ontwikkelingen en heeft daarbij een partner nodig. Dat partnerschap zijn wij aangegaan met Philips. Isala Hartcentrum is een hoogvolumekliniek waar we alles in het werk stellen om, ondanks dat het druk is, alle aandacht en tijd te nemen om tot de juiste beslissingen te komen. Met de groeiende wachttijden is het belangrijk dat wij efficiënt met onze middelen omgaan. Uitstel van een behandeling is erg vervelend voor een patiënt. De kwaliteit van zorg verbetert door de gebruiksvriendelijkheid van het systeem en de mogelijkheid om ter plekke oude en nieuwe beelden te vergelijken.”

 

“In dit systeem komt zoveel samen”, aldus Marco van Strijen, interventie-radioloog van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein/Utrecht. “Ik vind dat het systeem zorgt voor een prettige en veilige behandelomgeving voor de patiënt en dat het voor onze behandelteams een werkomgeving biedt waarin optimaal gepresteerd kan worden door de aanwezigheid van informatie uit diverse bronnen. Dankzij het innovatieve concept kunnen onze werkprocessen goed en efficiënt op elkaar worden afgestemd. Doordat we alle hightech functionaliteiten optimaal voor ons laten werken en ook dankzij de fantastische beeldkwaliteit kunnen we onze patiënten hele goede behandeloplossingen aanbieden.”     

 

 “Onze nieuwe hybride OK’s zijn een voorbeeld van hoe wij voortdurend investeren in innovatie om de gezondheidszorg elke dag verder te verbeteren”, aldus Wouter Bos, voorzitter raad van bestuur VU MC Amsterdam.

 

“Alle relevante informatie van de behandelde patiënt, of dit nu uit het patiëntendossier afkomstig is of uit de volledige voorgaande beeldvorming is letterlijk onder handbereik”, vertelt Otto Elgersma, interventieradioloog in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht.

“Samen met de bijna perfecte beeldvorming van zelfs de kleinste vaatjes met minimale stralingsbelasting voor de patiënt en behandelaar, heeft het wel iets weg van single-handed varen op een mooi nieuw zeiljacht. Het gemak waarmee persoonlijke en orgaanspecifieke protocollen aan tafel kunnen worden geselecteerd, het naar eigen smaak indelen van het scherm en het in één oogopslag monitoren van de patiënt, maakt dat het werken met het nieuwe Philips angiosysteem telkens weer een geweldige persoonlijke ervaring is.”

 

“Als leider op het gebied van beeldgeleide interventies zorgen we voor continue innovaties om in te spelen op de toenemende aantallen patiënten en de toegenomen complexiteit van verrichtingen”, aldus Bert van Meurs, hoofd van Philips-onderdeel Image Guided Therapy.

 

“Honderden ontwikkelaars, ingenieurs en ontwerpers van Philips en tientallen van onze klinische partners over de hele wereld hebben samengewerkt om het hart van ons portfolio volledig opnieuw te ontwerpen. De introductie van ons nieuwe Azurion-platform, dat is ontworpen met het oog op optimale systeemintegratie en resultaten, betekent dat we nieuwe, turn key oplossingen kunnen introduceren die onze klanten helpen te voldoen aan de hoge normen voor kwaliteit en patiëntzorg tegen voorspelbare kosten.” 

 

Philips Azurion is vanaf April 2017 in Nederland beschikbaar.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 71.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2016 een omzet van 17,4 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.com/newscenter.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.