Nieuwscentrum

Hoogwaardige vormgeving Philips in 2016 bekroond met 37 prestigieuze Red Dot Awards


Twee producten slepen 'Red Dot: 'Best of the Best'-onderscheidingen in de wacht: IconiQ Special Edition Shaver en Lumify Ultra-Mobile Ultrasound Solution

31 maart, 2016

Amsterdam – Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) heeft vandaag bekendgemaakt dat 37 Philips-producten zijn bekroond met een “Red Dot Award voor productontwerp”. Met dit jaar 5214 inzendingen uit 57 landen is de internationale Red Dot Awards-competitie de grootste en meest gerenommeerde designwedstrijd ter wereld.

 

“In een wereld die in toenemende mate verbonden is, en waarin het tastbare ontastbaar wordt, zijn mensen slimmer en beter geïnformeerd dan ooit en hebben ze steeds hogere verwachtingen. Doordachte vormgeving vinden we vandaag de dag niet alleen terug in consumentenproducten, maar op alle terreinen”, aldus Sean Carney, Chief Design Officer van Philips. “Bij Philips geloven we in de kracht van ontwerpen, of we nu het scheerapparaat opnieuw uitvinden of ‘s werelds eerste echografie-oplossing voor smartphones die met een app te bedienen is.”

Van de 37 bekroonde producten sleepten twee producten van het Personal Health Solutions-portfolio van Philips prijzen in de wacht in de hoogste categorie, “Red Dot: Best of Best”, voor hun hoogwaardige kwaliteit en baanbrekende vormgeving:

Red Dot: Best of the Best – IconiQ Special Edition Shaver

De IconiQ Special Edition Shaver is het nieuwste elektrische 3-kops scheerapparaat van Philips. In de vormgeving ervan weerklinkt de traditionele scheerborstel, maar dan wel met draadloze oplaadtechnologie en een SmartClick-interface. Om een nieuwe scheerbeleving te realiseren, is het retrofuturistische aanzien van de IconiQ Special Edition Shaver ontworpen voor de moderne man met stijl die de voorkeur geeft aan een bijzondere scheerervaring. Dit scheerapparaat, dat in een beperkte oplage wordt geleverd, maakt gebruik van eersteklas materialen, zoals de aan/uit-schakelaar van bewerkt aluminium, keramische 'black body'-verf, en chique, warme, metallic-roze gouden accenten voor een aangenaam, innovatief product.

De V-track Precision-mesjes brengen elke haar voorzichtig in de beste positie, zelfs platliggende haren en haren met verschillende lengtes. De nieuwe volledig flexibele scheerkoppen in acht richtingen zorgen voor een maximale aanpassing aan het gezicht en vereisen minder moeite bij iedere beweging. Het apparaat scheert daarnaast 30% gladder, waardoor de huid in perfecte conditie blijft. Het scheerapparaat, de reinigingsborstel en de tondeuse gebruiken de intuïtieve SmartClick, terwijl de draadloze oplaadplaat er dankzij Qi-technologie voor zorgt dat het apparaat en compatibele mobiele telefoons worden opgeladen.
 

Red Dot: Best of the Best - Lumify Ultra-Mobile Ultrasound Solution

De Lumify van Philips is ‘s werelds eerste draagbare echoapparaat dat aan een smartphone of tablet kan worden gekoppeld. Met een app op abonnementsbasis kunnen zorgprofessionals de Lumify inzetten waar en wanneer dat nodig is. De digitale wijze waarop Philips echografie voor de gezondheidszorg benadert, stelt zorgverleners in staat hun uitwisselbare smartphone of tablet te veranderen in een geavanceerde oplossing voor beeldvorming. Dankzij een mobiele applicatie, de innovatieve transducer (het echoapparaat zelf), geïntegreerde connectiviteit en ondersteunende diensten kan in acute situaties snel een diagnose worden gesteld.


De Lumify, die werkt in combinatie met een innovatief abonnement op maandbasis, stelt zorgprofessionals en  instellingen in staat hun beeldvormingsoplossing af te stemmen op de bestaande behoeften en omgeving. Na het downloaden van de Lumify-app kunnen gebruikers in een paar eenvoudige stappen een transducer van Philips koppelen aan hun compatibele smartphone of tablet en een scan bij een patiënt uitvoeren.


De Lumify tranformeert de manier waarop de zorgverlening plaatsvindt en de wijze waarop zorgprofessionals contact houden met hun patiënten. De gepersonaliseerde echografie-oplossing ondersteunt zorgverleners in hun besluitvorming op de plek waar de zorg wordt verleend, heeft een positieve invloed op de beleving van de patiënt, en drukt de kosten van de gezondheidszorg. Met het Philips Health Suite Digital Platform, dat gekoppeld is aan IT-systemen van leveranciers, is voor zorgprofessionals een keur aan praktische informatie beschikbaar. De Lumify is momenteel verkrijgbaar in de VS.


De Red Dot-jury, bestaande uit 41 onafhankelijke ontwerpers, designexperts en vakjournalisten, beoordeelde alle inzendingen aan de hand van strenge criteria, waaronder innovatiegraad, functionaliteit, ergonomie, kwaliteit, symbolische en emotionele content, ecologische compatibiliteit en duurzaamheid.

 

De 37 Red Dot Awards komen bovenop de 48 prijzen die Philips onlangs in de wacht sleepte bij de iF Design Awards 2016. Philips Design beschikt over ruim 400 ontwerpers, een van de grootste en meest diverse designteams ter wereld. Het team omvat medewerkers van 35 nationaliteiten die werken vanuit 15 ontwerpstudio's overal ter wereld – van Nederland tot Azië en de VS.


Een overzicht van alle bekroonde Philips-producten en de bijbehorende foto's in hoge resolutie vindt u hier.

IconiQ Special Edition Shaver

IconiQ Special Edition Shaver

Download

Special Lumify Ultra-Mobile Ultrasound Solution

Voor meer informatie kan u contact opnemen met:

Nele Bouchier
Senior Corporate Communications Manager BeLux
Philips Brand, Communications & Digital
Tel.: + 32 476 69 70 20 (niet voor publicatie)
E-mail: nele.bouchier@philips.com

Over Koninklijke Philips N.V.:

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) stelt zich als gediversifieerde onderneming actief op het gebied van “Gezondheid & Welzijn” tot doel het leven van de mensen te verbeteren door zinvolle innovaties op het vlak van gezondheid, lifestyle en verlichting. Philips, met hoofdkantoor in Nederland, behaalde een omzet van 24,2 miljard EUR in 2015 en stelt ongeveer 104.000 personen tewerk met verkoop en diensten in meer dan 100 landen. De onderneming is marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede op het gebied van scheerapparaten, haartrimmers en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips is te vinden op www.philips.com/newscenter.

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.