1
Veiligheid

Philips 
Veiligheid

Visie van Philips op veiligheid


Verkeersveiligheid begint met zien en gezien worden. Verkeersveiligheid begint met autoverlichting van goede kwaliteit!

Voorkomen van ongevallen


Licht is van fundamenteel belang voor het rijden en het is de eerste en enige schakel in de veiligheidsketen die werkelijk ongelukken helpt voorkomen. Philips bevordert een actieve veiligheidsbescherming ter voorkoming van ongevallen door het verhogen van zicht en zichtbaarheid op de weg. Dit stelt bestuurders in staat sneller te zien en verder op de weg te kijken waardoor ze potentiële gevaren kunnen ontwijken. Indien gecombineerd met passieve functies voor de voertuigveiligheid, helpen de actieve oplossingen voor veiligheidsverlichting van Philips het algemene vertrouwen van de bestuurder te verhogen en een veilige rij-ervaring te bevorderen.
volg de 6 veiligheidsstappen om ongevallen te voorkomen

Omstandigheden


Nachtelijk rijden en slechte weersomstandigheden zijn de belangrijkste factoren in meer dan 60% van de auto-ongevallen. Het menselijk oog is slecht aangepast aan zien in het donker: een jonge chauffeur met een perfect zicht verliest ´s nachts 2/3 van zijn visuele capaciteit. De scherpte van het nachtzicht neemt ook snel af bij stijgende leeftijd. Om dezelfde informatie te kunnen opnemen, heeft het menselijk oog op een leeftijd van 45 jaar bijvoorbeeld viermaal meer licht nodig dan op 25-jarige leeftijd.
Diagrammen die de percentages van rijden bij nacht of slecht weer aantonen

Verminderde visuele scherpte bij nachtelijke resultaten door:

 • slechtere kleurwaarneming en verminderd contrast
 • hogere gevoeligheid voor verblinding
 • moeilijk schatten van afstanden
 • vermoeidheid
Grafiek die de toename aantoont van het aantal ongelukken waarbij jonge bestuurders betrokken zijn


De krachtige halogeen- en xenonlampen van Philips helpen deze moeilijkheden te overkomen en maximaliseren het nachtzicht op alle leeftijden. Verlichting van Philips is nauwkeurig en krachtig, wat het gemakkelijker maakt obstakels te zien en de bestuurder meer reactietijd geeft.

 

Wij produceren autoverlichting van hoge kwaliteit met een maximale lichtopbrengst in combinatie met langdurige prestaties om onze klanten de meest efficiënte verlichtingsoplossingen te leveren, want we weten dat onze hoogwaardige verlichting levens kan redden.

Wij produceren autoverlichting van hoge kwaliteit met een maximale lichtopbrengst in combinatie met langdurige prestaties om onze klanten de meest efficiënte verlichtingsoplossingen te leveren, want we weten dat onze hoogwaardige verlichting levens kan redden
Wij produceren autoverlichting van hoge kwaliteit met een maximale lichtopbrengst in combinatie met langdurige prestaties om onze klanten de meest efficiënte verlichtingsoplossingen te leveren, want we weten dat onze hoogwaardige verlichting levens kan redden

Onderwerpen

 • LED-oplossingen

  LED-oplossingen

  Ontdek de LED-oplossing van Philips: we produceren producten die langer meegaan en minder energie en afval produceren. Meer informatie over het gebruik van LED

 • Trillingsbestendig

  Trillingsbestendig

  Ontdek de autotechnologie van Philips: trillingsbestendigheid die bestand is tegen de extreme belasting en trillingen van uw vrachtwagens en zware machines.

 • Kwaliteit

  Kwaliteit

  Ontdek de autokwaliteit van Philips: de originele kwaliteitszegel bevestigt dat Philips de keuze is van alle grote autofabrikanten wereldwijd.