NL
FR
Reistip voor slaapapneu

Zelfverzekerd op reis met slaapapneu

Neem de rustgevende slaap die u nodig hebt mee

 

Waar u ook naartoe gaat, uw slaapapneu reist met u mee. Het is zeer belangrijk dat u elke nacht uw therapie volgt. Alleen dan kunt u het beste uit uzelf halen, of dat nu voor werk of voor vakantie is. Bij Philips weten we dat een goede nachtrust onontbeerlijk is. Daarom geven we u deze informatie om u te helpen de slaap te krijgen die u nodig hebt, waar u ook naartoe gaat.

Neem vooraf contact op met de vervoerder

Of u nu over land, over zee of door de lucht reist, elke vervoerder heeft zijn eigen regels. Bel tenminste twee weken vóór uw vertrek met het bedrijf en vraag wat u moet weten, doen of meenemen. Zo nodig kan uw arts een brief meegeven over de medische noodzakelijkheid van de apparatuur.

Neem altijd uw doktersvoorschrift mee

Verdwenen of beschadigde bagage. Diefstal. Kapotte apparatuur. Op reis moet u rekening houden met onverwachte zaken. Voorkom dat ze uw slaaptherapie verstoren en vraag uw arts om een kopie van uw doktersvoorschrift voor PAP-apparatuur, masker, filters, slang en luchtbevochtiger. Houd deze kopie altijd bij u.

Bekijk welk type stroomvoorziening op de plaats van bestemming wordt gebruikt

Stopcontacten in het buitenland werken soms met een ander voltage en kunnen een heel andere vorm hebben dan in Nederland. PAP's werken met vrijwel elk voltage dat wereldwijd wordt gebruikt. Zorg dat u een universele netadapter bij u hebt die in de meeste landen kan worden gebruikt. Onderzoek vooraf welke adapters u nodig hebt in het land of de regio waar u naartoe gaat.

Neem een verlengsnoer mee

De stopcontacten bij uw nachtkastje in het hotel zijn vaak moeilijk bereikbaar of in gebruik voor een lampje of wekker. Neem in uw PAP-tas een speciaal hiervoor bestemd verlengsnoer mee, zodat u uw apparatuur eenvoudiger van stroom kunt voorzien.

Neem een reservevoedingsbron mee

U kunt altijd en overal te maken krijgen met stroomuitval. Bovendien zijn er onderweg of op afgelegen plekken niet altijd stopcontacten. Het is daarom een goed idee om altijd een speciale draagbare batterij voor uw PAP-apparaat mee te nemen. Zorg dat deze volledig is opgeladen voordat u vertrekt en tijdens uw hele reis.

Geef prioriteit aan uw nachtrust

Reizen, of dit nu voor uw plezier of voor werk is, kan uw slaapschema verstoren en maar al te vaak offeren we nachtrust op om deel te nemen aan andere vereiste of leuke activiteiten. Maar een goede nachtrust is essentieel als u elke dag op uw best wilt zijn. Probeer elke nacht acht uur te slapen en nooit minder dan zes. Als u de reis van uw leven maakt, wilt u zeker niet vermoeid of prikkelbaar zijn vanwege slaapgebrek.

DreamStation Go

DreamStation Go

 

DreamStation Go is het met zorg ontwikkelde reis-CPAP waarmee u onderweg heel eenvoudig de slaap krijgt die u nodig hebt om topprestaties te leveren.

Beveiliging in vliegtuig/luchthaven

Vlieg door de luchthavenbeveiliging

 

Vliegreizen hebben zo hun eigen unieke uitdagingen voor slaapapneupatiënten. Lees onze tips en adviezen om uw vlucht soepeler te laten verlopen.