NL
FR
Reizen met slaapapneu

Gaan en staan waar u wilt

Als u wat van de wereld wilt zien, laat uw slaapapneu u dan niet tegenhouden.

CPAP en vliegreizen 

 

U hoeft niet te stoppen met reizen omdat u slaapapneu hebt. En stoppen met uw slaaptherapie als u op reis bent, kan negatieve gevolgen hebben. Hier leest u hoe u kunt reizen met uw slaapapneu-apparatuur en uw reislust kunt behouden.

 

Hoe u gemakkelijker kunt vliegen met uw CPAP-apparaat.

 

Van de Amerikaanse Transportation Safety Administration (TSA) mag u uw CPAP-apparaat meenemen door de veiligheidscontroles. Dit werkt als volgt:

Het kan nodig zijn om uw apparaat uit het reisetui te halen voor röntgenonderzoek en voor de detectie van sporen van explosieven.
Om uw CPAP-apparaat schoon te houden, kunt u het beste een doorzichtige plastic zak meebrengen en het apparaat daarin doen voordat u het in de bak legt.
U kunt de beveiligingsmedewerker vragen om schone handschoenen aan te trekken, de tafel te reinigen en een nieuw apparaat voor explosievendetectie te pakken voordat hij/zij uw apparaat vastpakt.
Zorg ervoor dat u het apparaat na de screening goed opbergt in het reisetui, zodat het schoon blijft.

Belangrijk!

 

Als u vragen krijgt over uw CPAP-apparaat, is het goed om te weten dat onder op alle Philips-apparaten staat dat het “medische apparatuur” betreft die “geschikt is voor gebruik tijdens vliegreizen”.  

Reizen naar het buitenland

 

Als u naar een land buiten de Verenigde Staten gaat, zorg er dan voor dat u de juiste reisadapter of kabel meeneemt. Sommige landen gebruiken andere voltages en stopcontacten. Als u het verkeerde voltage gebruikt zonder adapter, kan dit uw apparaat beschadigen.