Geconfronteerd met steeds complexere procedures en een onvoorspelbare vraag naar dergelijke procedures, zocht het St. Antonius Ziekenhuis in Nederland naar manieren om de klinische en operationele efficiëntie van haar vasculaire interventie kamer te verbeteren.
Het ziekenhuis was een van de eersten ter wereld die Philips Azurion, en nieuwe generatie van beeldgeleide therapie systemen, installeerde.
Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat het St. Antonius Ziekenhuis met de nieuwe interventiekamer aanzienlijke verbeteringen in de workflow heeft behaald. Het ziekenhuis is nu in staat om 1 patiënt per dag meer te behandelen, waardoor het huidige gemiddelde op 6 tot 8 patiënten per dag komt - en ze honderden patiënten per jaar kunnen helpen.
St. Antonius Ziekenhuis, Nederland
Verbeteren van de operationele en klinische efficiëntie met behoud van een hoge kwaliteit van zorg en tevredenheid van het personeel
Met Philips Azurion hebben we nu de mogelijkheid om
één patiënt per dag meer te behandelen, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid van de patiënt of de kwaliteit van de zorg.”
Marco van Strijen
MD - interventie-radioloog in het St. Antonius Ziekenhuis
Het St. Antonius Ziekenhuis is een toonaangevend Nederlands zorginstituut in de provincie Utrecht, dat een breed scala aan medische specialismen aanbiedt. Het ziekenhuis opereert vanuit drie verschillende locaties en behandelt meer dan 93.000 patiënten per jaar.
Zoals veel ziekenhuizen over de hele wereld wordt het St. Antonius Ziekenhuis geconfronteerd met een onvoorspelbare vraag naar steeds complexere cardiovasculaire procedures, wat de wachttijden van patiënten onder druk zet. Dit stimuleerde de behoefte aan meer operationele en klinische efficiëntie in de vasculaire interventiekamer.
In 2015, toen een van hun bestaande interventiekamers aan vervanging toe was, ging het ziekenhuis op zoek naar een oplossing die hun lange termijnstrategie op het gebied van interventietechniek zou ondersteunen. Het doel was om de workflow te versnellen, de kwaliteit van de zorg op peil te houden en tegelijkertijd de tevredenheid van het personeel en de patiënt te verhogen.
Het St. Antonius Ziekenhuis wendde zich tot Philips als partner die haar kon helpen de interventiekamer opnieuw in te richten. Het ziekenhuis was een van de eersten ter wereld die Philips Azurion installeerde, een nieuwe generatie van beeldgeleide interventie systemen. De huidige generatie is in nauwe samenwerking met clinici ontwikkeld en ondersteund een breed scala aan interventieprocedures. "Naarmate het gebruik van beeldgeleide therapieën toeneemt, moeten nieuwe systemen eenvoudig en intuïtief te gebruiken zijn, zodat clinici snel en efficiënt procedures kunnen doorlopen", zegt Marco van Strijen, MD, Interventie-Radioloog bij het St. Antonius Ziekenhuis. "Met Azurion konden we onze workflow zodanig veranderen dat we nu meer patiënten in één dag kunnen behandelen, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid van de patiënt of de kwaliteit van de zorg." St. Antonius Ziekenhuis en Philips werkten ook samen aan de mogelijkheden om de kamer nog efficiënter te gebruiken. De analyse is gedaan op basis van de inrichting van de afdeling, de interventie kamer en de procedurele gegevens.
Omdat het gebruik van beeldgeleide therapieën blijft toenemen, moeten nieuwe systemen eenvoudig en intuïtief te gebruiken zijn, zodat clinici zich snel en efficiënt door de procedures kunnen bewegen.”
Marco van Strijen
MD - interventie-radioloog in het St. Antonius Ziekenhuis
St. Antonius Ziekenhuis heeft deelgenomen aan een uitgebreid tweejarig onderzoek naar de impact van het Azurion-platform en de klinische workflow op hun vasculaire interventieafdeling. De studie, die onafhankelijk is geverifieerd* en in november 2017 is gepubliceerd, laat zien dat het gebruik van Azurion door artsen een aanzienlijke tijdsbesparing heeft opgeleverd. Waaronder een reductie van 17% van de gemiddelde interventie-proceduretijd, een reductie van 12% van de voorbereidingstijd van de patiënt en een reductie van 28% van de post-proceduretijd. Het St. Antonius Ziekenhuis heeft de mogelijkheid om één patiënt per dag meer te behandelen – met een gemiddelde van 6 tot 8 patiënten per dag en om elk jaar honderden patiënten te helpen. De tijdsbesparing resulteerde ook in een vermindering van 25% van de geplande onderzoeken die te laat werden afgerond. Dat zorgt voor besparingen op de kosten van overwerk en draagt bij aan een grotere tevredenheid van de medewerkers.
De vasculaire interventieafdeling van het St. Antonius Ziekenhuis heeft nu de mogelijkheid om één patiënt per dag meer te behandelen.
* De studieresultaten werden geverifieerd door de NAMSA, een onafhankelijke externe deskundige op het gebied van studieontwerp en -analyse.
You are about to visit a Philips global content page
Continue