Met deze soep gaat u zeker mensen verrassen door zijn paarse kleur. Hij is supergezond en u maakt hem in een handomdraai met de staafmixer.
Porties 5, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sjallot
- 100 gram appel
- Boter
- 3 eetlepels suiker
- 50 ml witte wijn
- 500 gram rode kool
- Kippenbouillon (of 1 tablet)
- Peper en zout uit de molen
- 2 dl magere room
- 1 mespunt kaneel
- 2 takjes verse tijm
- Sap van 1 sinaasappel
Bereiding
- 1. Maak de sjalot schoon en snij deze met de rode kool en appel in grove stukken.
- 2. Doe de boter in een pan en fruit de kool, suiker, appel met de uien en de kaneel aan.
- 3. Hou een klein beetje rode kool rauw apart, voor de decoratie. Blus het mengsel af met de witte wijn en vul aan met de kippenbouillon en als laatste de room.
- 4. Pak nu uw staafmixer en blender dit tot een mooie egale paarse soep. Wanneer de soep klaar is, brengt u hem op smaak met peper en zout uit de molen.
- 5. Garneer met wat reepjes fijn gesneden rode kool en wat verse tijm.