Verzorging voor moeder en kind
Verzorging voor moeder en kind
Philips AVENT - Teething: your baby's first teeth

Tandjes krijgen: de eerste tandjes van je baby

De eerste tandjes van je baby ontwikkelen zich al voor zijn geboorte. Met zes tot negen maanden beginnen ze door te komen.

Philips AVENT - Teething: your baby's first teeth

Bijna altijd komen eerst de onderste snijtandjes door en daarna de twee middelste bovensnijtanden, gevolgd door de tanden aan weerszijden daarvan en de bovenste en onderste hoektanden aan beide kanten. Het melkgebit, met alle twintig tanden en kiezen, is meestal compleet als je kindje ongeveer tweeënhalf jaar oud is.

Sommige baby's merken er weinig van dat ze tandjes krijgen, terwijl anderen er meer last van hebben. Bij het doorkomen van tanden en kiezen is het tandvlees vaak gevoelig en rood en kan je baby een rode wang krijgen, veel gaan kwijlen, knagen en kauwen of zich gewoon niet lekker voelen. Er zijn verschillende manieren om je kindje door deze periode heen te helpen.

Tips voor doorkomende tandjes

  • Geef extra veel knuffels, zodat je baby zich beter voelt.
  • Soms helpt het om je kindje iets hards te geven om op te kauwen.
  • Bijtringen die je in de koelkast kunt laten koelen, werken vaak goed.
  • Tandjesgels met een verdovend effect kunnen de pijn in het tandvlees wat verzachten. Deze mogen niet worden gegeven aan baby's jonger dan 4 maanden.)
  • Je kunt ook speciale suikervrije paracetamol suspensie voor baby's en kinderen gebruiken. Zorg dat je de instructies volgt voor de leeftijd van je kindje.

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld als algemeen advies en dient op geen enkele wijze ter vervanging van deskundig medisch advies. Als jij of je gezin of je kindje lijdt aan bepaalde symptomen of aandoeningen die ernstig of langdurig zijn, of als je specifiek medisch advies nodig hebt, neem dan contact op met een arts. Philips AVENT kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie die op deze website wordt verstrekt.

Een handige e-mail in elke fase


Meld je aan voor e-mails van Philips Avent, boordevol tips en handige aanbiedingen in elke fase van je zwangerschap en de ontwikkeling van je baby.

 

Gratis aanmelden

Verwante producten

Verwante adviezen

Help je baby in slaap

Help je baby in slaap

Tips voor peutermaaltijden

Tips voor peutermaaltijden