1
Producten

Registreren

abonneren_op_onze_nieuwsbrief

Creëer de juiste sfeer  met halogeen

Halogeenlicht is milieuvriendelijk en onderscheidt zich door zijn helderheid. Het creëert rijke contrasten verlicht ruimten met een zuivere, heldere ambiance. Philips-halogeenlampen zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende vormen en formaten en zijn ontworpen voor een groot aantal armaturen en toepassingen.

 

Onze Halogen Classic-reeks heeft dezelfde vorm als de traditionele gloeilamp, maar is helderder en duurzamer. Halogen Classic-lampen zijn dan ook het meest natuurlijke alternatief voor de gloeilamp

 

Ontdek alle Philips halogeenlampen

Upgrade
nu naar LED

Geschiedenis
 

In 1955 ontwikkelden technici van Philips een lamp die gebruik maakte van het halogeen broom. Deze lamp was destijds efficiënter dan die met lood en werd de standaard. Bijna 60 jaar later verbeterde Philips de halogeentechnologie, wat leidde tot de uitstekende halogeenlamp van vandaag de dag.

 

Ontdek alle Philips halogeenlampen

 

Hoe onze halogeenlampen werken


De halogeenlamp is bekend onder de namen kwartshalogeen- en wolfraamhalogeenlamp. Het is een doorontwikkelde vorm van de welbekende gloeilamp. De halogeenlamp heeft een wolfraam gloeispiraal, net als de standaard gloeilamp, maar is veel kleiner bij hetzelfde vermogen en bevat een halogeengas in de ballon. De ballon is vervaardigd van gesmolten kwarts, glas met een hoog siliciumgehalte of aluminiumsilicaat. Het glas van de halogeenlamp is sterker dan dat van een standaardlamp om de hoge druk te kunnen weerstaan. De temperatuur stijgt snel. De halogenen koken bij betrekkelijk lage temperaturen samen tot een gas. Een halogeen is een eenwaardig element dat tamelijk snel negatieve ionen vormt. Er zijn vijf halogenen: fluor, chloor, broom, jood en astaat. Halogeenlampen hebben een compact formaat en een hoge lichtopbrengst.

 

   

Ervaar meer helderheid met halogeenverlichting
 

Zoekt u een lamp die onmiddellijk met volle helderheid brandt? Wilt u de hoeveelheid licht kunnen aanpassen aan uw behoeften?

Dan is halogeen de lamp voor u:
 

• Licht van superieure kwaliteit met een uitstekende kleurweergave-index (CRI = 100)

• Volledig dimbaar (0 tot 100 %) voor alle helderheidsniveaus

• Onmiddellijk licht, geen opwarmtijd

• Lage vervangingskosten dankzij de langere levensduur

• Compact formaat, gemakkelijk aan te brengen

• Langere levensduur dan conventionele gloeilampen

Verkrijgbaar in een brede reeks vormen en formaten, dus u vindt altijd de juiste lamp die past bij uw behoeften.


Ontdek de hele reeks Philips halogeenlampen

Populaire producten

Neem een kijkje bij onze populaire producten en kies de juiste lamp


FAQ

 

Wilt u meer informatie over halogeenlampen? Hier vindt u de antwoorden op de vijf meest gestelde vragen.

 

1. Wat is een halogeenlamp?

 

Halogeen is een bepaald type gloeilamp. Net zoals de gloeilampen die u wellicht thuis gebruikt, heeft hij een wolfraam gloeispiraal, maar de ballon is gevuld met halogeengas, gewoonlijk broom of jood. Een halogeenlichtbron levert een helder wit licht met een uitstekende kleurweergave en dat maakt hem ideaal geschikt voor tal van toepassingen.

 

2. Wat zijn de voordelen van een halogeenlamp?

 

Halogeenlampen hebben veel voordelen:

 

- Licht van superieure kwaliteit met een uitstekende kleurweergave-index (Ra = 100)
- Volledig dimbaar

- Halogeenlicht is milieuvriendelijk en onderscheidt zich door zijn sprankelende lichteffect
- Halogeenlampen van Philips zijn verkrijgbaar in een grote diversiteit van vormen en formaten en zijn ontworpen om te passen in een brede reeks armaturen en toepassingen
- Langere levensduur dan een conventionele gloeilamp
- Geen opwarmtijd, Philips halogeenlampen leveren onmiddellijk licht

 

3. Zijn alle halogeenlampen dimbaar?

 

Halogeenlampen zijn ontworpen om te werken op zeer hoge temperaturen om optimale prestaties te verzekeren. Dimmen tot boven 60% van de nominale spanning is altijd mogelijk. Aanbevolen wordt de lampen minstens een minuut weer op volle helderheid te laten branden voordat u ze uitschakelt.

 

4. Waarom gaat een halogeenlamp langer mee dan een gloeilamp?

 

Halogeenlampen gaan twee tot vijf maal langer mee dan traditionele gloeilampen. Dat komt door het proces van halogeenregeneratie in de lamp. Het halogeengas helpt de verdampte wolfraamdeeltjes weer neer te slaan op de gloeispiraal in plaats van op de glazen wand van de lamp. Dit vertraagt de breuk van de spiraal en daardoor gaat de lamp langer mee. 

 

5. Hoe maken halogeenlampen een constante lichtopbrengst mogelijk?

 

Halogeenlampen kunnen gedurende hun levensduur een constante lichtopbrengst handhaven doordat de wolfraamdeeltjes weer terug afgezet worden op de wolfraamspiraal in plaats van op de wand van de ballon. Dit vermindert het zwart worden van de ballon aanzienlijk waardoor de lichtopbrengst gehandhaafd blijft.

 


Wat u moet weten

 

Waarom kiezen voor halogeenlampen?

 

 

 
 

Ze leveren een natuurlijk, helder, sprankelend en warm licht, en zijn volledig dimbaar.

De enorme keuzevariëteit in het aanbod betekent dat u altijd wel de juiste lamp kunt vinden die past bij uw behoeften en uw bestaande armaturen.

Van het vertrouwde gloeilampmodel via reflectorlampen tot speciale uitvoeringen: van alle lamptypen bieden halogeenlampen u de breedste reeks verlichtingsmogelijkheden en ze zijn bovendien tot 30% efficiënter dan de klassieke gloeilamp.

Kortom:

Als u op zoek bent naar de snelste en gemakkelijkste manier om de klassieke gloeilampen in heel uw huis te vervangen maar toch

wilt blijven genieten van helder, sprankelend en warm licht van dezelfde kwaliteit waaraan u gewend bent, zijn halogeenlampen de perfecte keuze.
 

Halogeenassortiment