0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Brabantse worstenbroodjes

    Soms zit er in worstenbroodjes maar 40 gram vlees. Met dit recept kun je lekkere, goedgevulde worstenbroodjes maken met maar liefst 100 gram vlees en 100 gram brood. Je kunt de worstenbroodjes in meerdere vormen maken, de traditionele langwerpige vorm of bijvoorbeeld in een ronde donut vorm. Ik heb het gehakt ook zelf gemaakt met de keukenmachine, maar je kunt natuurlijk ook het gehakt kopen.

    Porties 8
    Grillpan
    Carnaval
    Voorafjes en snacks
    Airfryer
    +90 minuten
    Vlees

    Ingrediënten

    • Voor het deeg:
    • 500 gram bloem
    • 200 gram margarine
    • 10 gram gedroogd gist
    • 5 gram zout
    • 5 gram suiker
    • 200 ml melk
    • 3 eieren
    • Voor de vulling:
    • 400 gram runderlappen
    • 400 gram varkenslappen
    • 20 gram vleeskruiden
    • 3 tenen knoflook
    • 2 theelepels sambal
    • 4 eetlepels boekweitmeel
    • 2 eieren
    • 20 gram parmezaan, geraspt

    Bereiding

    • Maak met de hand of met behulp van de keukenmachine een gistdeeg. Dit doe je door op je werkblad een kring te vormen van bloem. Maak een kuiltje in het midden en leg hier de melk, het gist en 2 eieren in. Kneed hier een deeg van en vermeng met de margarine.
    • Laat dit minimaal 1,5 uur rijzen onder een vochtige doek.
    • Draai het gehakt met behulp van de keukenmachine en kruid dit volgens het recept met de vleeskruiden, knoflook, sambal, boekweitmeel, 2 eieren en parmezaan. Verdeel het brooddeeg en het gehakt en maak bollen van 100 gram.
    • Rol de bollen uit tot een ronde plak en vorm de worstenbroodjes. Bestrijk de worstenbroodjes met een losgeklopte eidooier en bak ze af in de Airfryer. De baktijd is 15 minuten op 170 graden.
    Brabantse worstenbroodjes - Airfryer

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.