0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Chocoladetaart

    Wie zijn hart gaat niet sneller kloppen van chocolade?....

    Porties 8
    Grillpan
    Desserts en gebakjes
    Feest
    Airfryer
    Vegetarisch
    +90 minuten

    Ingrediënten

    • 1 mespunt zout
    • 4 eetlepels cacaopoeder
    • 225 gram zelfrijzend bakmeel
    • 200 gram pure chocolade 72%
    • 150 gram melk chocolade
    • 175 gram witte basterdsuiker
    • 100 gram boter
    • 400 gram gecondenseerde melk
    • 100 ml water
    • 250 ml slagroom
    • 2 eieren
    • Ter decoratie:
    • Gesponnen suiker
    • Chocolade garnering
    • Bladgoud (indien mogelijk)

    Bereiding

    • Bekleed de bodem van een springvorm die in je Airfryer past met bakpapier en vet de randen in. Tip: je kunt het beste het papier in de springvorm klemmen en de restanten er af knippen.
    • Zeef het bakmeel, de cacao en het zout in een kom. Hak de pure chocolade grof en kook het water. Doe de suiker, boter, de helft van de pure chocolade, de gecondenseerde melk en het water in een pan. Verwarm dit al roerend op laag vuur tot een gladde massa.
    • Voeg de gladde massa toe aan de droge ingrediënten (bakmeel, cacao en zout) en roer tot een stevig geheel. Klop de eieren los en voeg toe aan het mengsel, roer goed door. Verwarm je Airfryer voor op 150 graden.
    • Schenk het mengsel in de springvorm en bak deze 50 minuten. Controleer de gaarheid van de chocoladetaart door een satéprikker in het midden van de taart te steken. Is hij droog? Dan is de taart gaar. Haal de taart uit de Airfryer en laat 30 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder de vorm en laat in circa 1,5 uur volledig afkoelen.
    • Tijdens het afkoelen maak je de heerlijke chocoladevulling. Hak de melkchocolade fijn en doe het samen met de rest van de pure chocolade in een kom. Verhit de slagroom tot tegen de kook, schenk in de kom bij de chocolade en roer tot deze gesmolten is. Klop het chocolade mengsel met de mixer tot een glanzende massa en laat dit 30 minuten op kamertemperatuur opstijven. Snij de taart voorzichtig horizontaal door midden en bestrijk beide helften met het chocolademengsel. Garneer de taart af met chocolade versieringen, gesponnen suiker of bladgoud.
    • Eet smakelijk!
    Chocoladetaart - Airfryer

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.