Deze vegetarische salade is lekker als maaltijdsalade maar ook als bijgerecht bij een lekker stukje vlees of vis.
Porties 12, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- Voor kleuren Pasta te maken hou dan de volgende sappen aan:
- Wit: Water
- Rood: Tomatenpuree
- Oranje: Wortelsap
- Geel: kurkuma / kerrie
- Groen: Spinazie sap of Spirulina poeder (zeewier poeder)
- Violet: Rode bietensap
- Paars: Rode kool sap
- Blauw: Het kookvocht van rode kool
- Zwart: Inktvisinkt
- Vulling salade:
- 250 gram groene asperges gekookt
- 200 gram gemengde olijven op olie
- 2 rode uien
- 100 gram kappertjes
- 250 gram kleine snoep tomaatjes
- 1 bos lente ui
- 100 gram parmezaan schilfers
- Olijfolie
- Peper en zout
- Avocado mayonaise:
- 30 gram azijn
- 2 eierdooiers
- 2 eetlepels mosterd
- Peper en zout
- 1 avocado
- 2 lepels citroensap
- Zonnebloem olie
Bereiding
- 1. Maak eerst de pasta door de bloem per 250 gram in de Pastamaker te doen en daar 100 gram vocht aan toe te voegen.
- 2. Draai met het penne mondstuk pasta en snij deze af op de lengte die je wenst..
- 3. Mocht je meer kleuren willen maken herhaal dan deze stap met verschillende vloeistoffen.
- 4. Kook de pasta in water met wat olijfolie & zout en spoel deze koud.
- 5. Snij de asperges klein en blanceer de asperges in het kookvocht tot ze beetgaar zijn.
- 6. Snij de tomaatjes door de midden en de lente ui fijn.
- 7. Maak nu de avocado mayonaise in een blender door in een blender de azijn, dooiers, peper, zout en mosterd op te mixen. Voeg hier dan rustig de olie aan toe.
- 8. Wanneer de mayonaise begint te binden voeg dan de avocado in blokjes toe.
- 9. Blender dit tot een lichtgroene mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
- 10. Meng de gekookte pasta met de avocado mayonaise, tomaatjes, olijven, kappertjes, ui en peper tot een salade. Breng deze vervolgens op smaak met peper en zout.
- 11. Rasp als laatste de parmezaanse kaas in schilfers over de pastasalade.
- Tip: Mocht je ongekookte pasta overhebben kan je deze rauw prima invriezen als je het maar goed lucht dicht verpakt (bijv. in een trommel).