0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

      Knapzak kipsalade

    Een zeer leuk gerecht waarvan de kip wordt gebakken in een krokant zakje van filo of brickdeeg. Rijg het zakje op een stokje om er echt een knapzak van te maken.

    Porties 6, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd: 15 minuten
    Groenten
    0-60 minute
    The Philips Chef
    Airfryer XXL
    Hoofdgerechten
    Airfryer
    Vlees

    Ingrediënten

    • Rugzakjes: (6 stuks)
    • 1 verpakking brickvellen of filodeeg
    • 6 stengels citroengras of houten stokjes
    • Keukentouw
    • Vulling rugzakjes:
    • 1 theelepel sambal badjak
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 2 eetlepels sesamolie
    • 350 gram kipfilet in blokjes
    • Salade: (voor 5 personen)
    • 1 bakje taugee
    • 1 rode ui
    • 200 gram suikerpeulen
    • 6 wortels gemengt in kleur (in schuine plakken)
    • 3 eetlepels sesamzaad
    • 1 lime (schoongeboend)
    • 1 blik kikkererten
    • 1 lepel olie
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 2 kopjes little gem (sla)
    • 1 zakje bosuitjes (a 3 stuks in ringetjes)

    Bereiding

    • 1. Maak eerst de kipvulling van de rugzakjes door het vlees in reepjes te snijden en te marineren. Marineer het vlees 15 minuten met de sesamolie, sojasaus en sambal.
    • 2. Bak de kipreepjes in de frituurmand 8 minuten op 180 graden tot ze mooi gaar zijn.
    • 3. Dip de mengeling droog en verdeel de vleesmengeling over de brickvellen. Maak hier de rugzakjes van en vouw deze dicht met het keukentouw. Bak de zakjes in de Airfryer 10 minuten op 180 graden.
    • 4. Maak nu de salade door de ui te pellen en in dunne ringen te snijden.
    • 5. Was de suikerpeulen en schil de wortels. Snij de wortels vervolgens in dunne plakjes.
    • 6. Snij de little gem sla in repen maar laat een paar bladeren heel voor de decoratie.
    • 7. Snij de bosuitjes in ringen.
    • 8. Laat de kikkererwten uitlekken en meng deze met een lepel olie, paprikapoeder en komijn.
    • 9. Bak de kikkererten in de Airfryer in de frituurmand op 180 graden --- minuten en voeg de laatste 8 minuten de suikerpeulen & wortel toe.
    • 10. Was de tauge en maak de salade op door hier de ui, suikerpeulen, taugee, wortel en kikkererwten aan toe te voegen. Meng deze met de sla en bestrooi deze met sesamzaad & lente ui.
    • 11. Bind de zakjes op de stokjes met een knoop en serveer deze op de salade.
    De Knapzak wandelaars kipsalade

    Deel dit recept

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.