1
Producten

Een kop koffie

Filterkoffie

 

110 ml filterkoffie

 

Dit is een grote koffie die wordt gemaakt door kokend water over gemalen koffie in een koffiefilter te gieten. U kunt hem handmatig maken of met behulp van een koffiezetapparaat met druppelfilter. Omdat deze koffie niet onder hoge druk wordt gezet, heeft deze geen crèmelaagje en een rondere smaak dan espresso.

 

In Duitsland wordt de traditionele filterkoffie geserveerd in kopjes van 125 ml, terwijl in een Amerikaanse koffiemok ongeveer 250 ml gaat. Melk is optioneel en wordt meestal niet opgeschuimd voordat hij wordt toegevoegd. Suiker of zoetstof kan naar wens worden toegevoegd en het zijn de Brazilianen die hun koffie het zoetst drinken. De nieuwste trend is om grasboter aan uw filterkoffie toe te voegen, omdat het een positief effect heeft op uw lichaam en energieniveau.

 

Filterkoffie beleeft op dit moment een soort van revival en is weer trendy in Europa. De koffie wordt soms ook koud gezet of als 'slow coffee'. Slow coffee wordt op dezelfde manier gezet, maar met een veel minder doorlatend filter, waardoor een heel milde filterkoffie ontstaat.

 

De hoeveelheid cafeïne in filterkoffie hangt af van veel factoren: de zettijd, watertemperatuur, statijd, maalgraad, roostertijd, boonkwaliteit en het soort boon. Over het algemeen kunt u zeggen dat filterkoffie per milliliter minder cafeïne bevat dan een kopje espresso. Maar omdat het gemiddelde kopje filterkoffie veel groter is, krijgt u per kopje ongeveer 90 mg cafeïne binnen - bij espresso is dat gemiddeld 40 mg. Per kopje bevat filterkoffie dus meer cafeïne dan espresso.

 

Zoek apparaten voor het maken van filterkoffie