NL
FR
1
Producten

SENSEO® SARISTA Bean-funnel koffiezetapparaat

Gemaakt voor SENSEO® bean-funnel, Pearl White HD8010/10

Problemen oplossen

Waarom zit het lekbakje van mijn SENSEO Sarista vol water?

Door te spoelen voor en na het zetten, belandt het water in de lekbak van de SENSEO Sarista. Zie de onderstaande tips om te voorkomen dat de lekbak overstroomt.

Er zijn twee manieren waarop water in het lekbakje kan raken.

1) Telkens wanneer u het koffiezetapparaat met bonentrechter inschakelt, voert het apparaat automatisch een korte spoelcyclus uit. Een deel van het gebruikte water loopt door de koffietuit naar de lekbak. Een ander deel loopt door de zetgroep rechtstreeks in de lekbak.

2) Voor en na het zetten, gebruikt uw SENSEO Sarista een kleine hoeveelheid water om de zetgroep te spoelen. Dit water loopt rechtstreeks in het lekbakje en loopt niet door de koffietuit. Het kan wat koffiedeeltjes bevatten.

Waarom zit het lekbakje al vol na het zetten van 4 tot 5 kopjes koffie?

Als u slechts 1 of 2 koppen tegelijk gedurende de dag zet en de koffiezetter uitschakelt na gebruik, vult de lekbak zich sneller dan wanneer u een volle kan zet met 6 koppen koffie. Dat komt doordat de koffiezetter elke keer wanneer deze wordt ingeschakeld een spoelcyclus uitvoert. Dat betekent dat het zetten van 1 of 2 koppen tegelijk meer water verbruikt dan het zetten van een volle kan, omdat na een volle kan slechts één spoelcyclus wordt uitgevoerd.

U kunt als volgt voorkomen dat het lekbakje overloopt tijdens het koffiezetten:

  • Plaats de koffiezetter met bonentrechter op een horizontaal oppervlak zodat de indicator 'lekbakje vol' goed werkt.

  • Zorg ervoor dat de lekbak leeg is voordat u een kan koffie zet. Zelfs als de indicator “lekbakje vol” nog niet zichtbaar is moet u het lekbakje legen voordat u een kan koffie zet.

  • Controleer of de indicator 'lekbakje vol' zichtbaar is en het lekbakje moet worden geleegd voordat u een of twee koppen koffie zet.

  • U kunt de automatische spoelcyclus onderbreken door op de 1-kops knop of de 2-kops knop te drukken. Let op: hierdoor zal de temperatuur van de eerste kop koffie die u zet lager zijn dan normaal.

Indicator "lekbakje vol"

Neem contact op met het Philips Consumer Care Centre in uw land als het probleem niet is opgelost.

Indicator "lekbakje vol"

De informatie op deze pagina is van toepassing op het volgende modelnummer: HD8010/10 , HD8030/60 .

Niet waar u naar op zoek bent?

Hebben we uw vraag zo beantwoord?

Zo niet, neem dan contact met ons op.