Nieuwscentrum

nov 29, 2022

Philips lanceert nieuw compact echografiesysteem op RSNA 2022

  • De nieuwe Ultrasound Compact System 5000-serie levert de premium beeldkwaliteit die nodig is voor diagnose in een draagbaar ontwerp
  • Dankzij de compatibiliteit met transducers, gebruikersinterface, workflow en automatiseringstools van de Philips-echografiesystemen Affiniti en EPIQ biedt het systeem een eenvoudige leercurve voor zowel gevorderde als beginnende gebruikers
  • Integratie met Philips Collaboration Live voegt geavanceerde mogelijkheden voor klinische ondersteuning en training op afstand

Philips heeft op de jaarlijkse bijeenkomst (27 november – 1 december, Chicago, VS) van de Radiological Society of North America (RSNA) de wereldwijde lancering aangekondigd van een compacte draagbare echografie-oplossing van de volgende generatie. De nieuwe Compact 5000 Series van Philips is bedoeld om meer patiënten de diagnostische kwaliteit te kunnen bieden die geassocieerd wordt met premium echografiesystemen. De Compact 5000-serie is ontworpen met het oog op draagbaarheid en veelzijdigheid zonder afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit of prestaties.

De Ultrasound Compact 5000 Series, die is uitgerust met dezelfde intuïtieve gebruikersinterface en workflow als de EPIQ Elite en Affiniti van Philips, biedt volledige compatibiliteit met de transducers van deze systemen en een eenvoudige leercurve voor gebruikers. Het Ultrasound Compact 5000 Series-systeem is ontworpen voor gedeeld gebruik binnen verschillende specialismen, waaronder hart- en vaatziekten, verloskunde en gynaecologie, point-of-care en algemene beeldvorming, en komt tegemoet aan de behoeften van meerdere klinische segmenten. Het Compact-systeem is ontworpen met het oog op draagbaarheid en kan worden geconfigureerd met een optionele batterij die 2,5 uur scantijd en 20% snellere opstartcapaciteit biedt [1], zodat het systeem snel gebruiksklaar is bij de patiënt wanneer elke seconde telt. Bovendien biedt het nieuwe systeem 33% minder toetsen op de console [2] en een volledig verzegeld bedieningspaneel voor eenvoudige desinfectie- en reinigingsprotocollen.  

"Het verbeteren van de patiëntresultaten en de patiëntervaring betekent dat clinici de beste beschikbare diagnostische hulpmiddelen moeten krijgen en dat geavanceerde technologie beschikbaar moet zijn, waar de patiënt zich ook bevindt", aldus Jeff Cohen, General Manager Ultrasound bij Philips. "Aangezien de patiënt centraal staat in alles wat we doen, hebben we de Ultrasound Compact System 5000 Series ontworpen als een uiterst veelzijdig, draagbaar echografiesysteem dat kan worden gebruikt in meerdere zorgomgevingen voor vele verschillende soorten onderzoeken zonder afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit, de diagnostische prestaties of de klinische workflow".

Echografie van topkwaliteit was voorheen beperkt tot premium systemen, die weliswaar technisch gezien draagbaar zijn, maar die zich doorgaans binnen een specifieke afdeling bevinden. Vaak betekent dit dat patiënten van een ziekenhuisafdeling naar de desbetreffende afdeling moeten worden verplaatst voor hun echografie-onderzoek, wat een negatieve invloed kan hebben op de ervaring van de patiënt en logistieke problemen kan veroorzaken. De draagbaarheid van de nieuwe Ultrasound Compact 5000 Series voorziet de patiënt van hoogwaardige echografie waar deze zich ook bevindt, met geavanceerde functies die doorgaans niet worden aangetroffen op een draagbaar systeem, inclusief door AI aangedreven automatiseringstools.

Dit nieuwste innovatieve systeem is tevens voorzien van Philips Collaboration Live veilige realtime software voor telehealth, met de mogelijkheid om een beroep te doen op aanvullende klinische expertise via beveiligde spraak- en tekstfunctionaliteit, delen van het scherm en videostreaming vanaf elke locatie met een mobiele of internetverbinding. Met Collaboration Live kan de gebruiker op afstand zelfs de instellingen van de eenheid regelen om beelden van diagnostische kwaliteit te verkrijgen, waardoor minder vervolgscans nodig zijn en patiënten minder vaak naar een gespecialiseerd ziekenhuis hoeven te reizen [3].

De Philips Ultrasound Compact System 5000 Series vormt een aanvulling op de uitgebreide Philips-portfolio van diagnostische echografiesystemen voor elk zorgniveau en elke klinische omgeving, variërend van de ultramobiele Lumify Handheld Ultrasound en de handgedragen tablet InnoSight, de op waarde gebaseerde ClearVue echografiesystemen tot de premium echografiesystemen Affiniti en EPIQ Elite. De Compact 5000 Series, die onlangs FDA 510(k)-goedkeuring heeft gekregen en waarvoor de CE-markering is aangevraagd, maakt deel uit van de uitgebreide echografiefamilie van Philips met het extra voordeel van workflow-overeenkomst met EPIQ Elite en Affiniti, en levenslange waarde.

Als de CE-markering is voltooid kan de Philips Ultrasound Compact 5500 besteld en geleverd worden.

[1] Vergeleken met het CX50 echografiesysteem.
[2] LV GLS-metingen met één druk op de knop.
[3] Collaboration Live is mogelijk niet in alle regio's beschikbaar.
 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 79.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2021 een omzet van 17,2 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Thema's

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

Beeldmateriaal

An ultrasound scan in progress

Delen op sociale media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.