Nieuwscentrum

sep 01, 2020

Philips lanceert nieuw haarverzorgingsgamma met SenseIQ-technologie voor een gepersonaliseerde ervaring

Philips kondigt de lancering van het nieuwe Prestige haarverzorgingsgamma, een haardroger en stijltang, met SenseIQ-technologie aan – een unieke innovatieve technologie die zich aanpast aan de individuele behoeften en de unieke conditie van ieders haar. Infrarood-sensoren meten in real-time de temperatuur van het haar en stemmen daarop de temperatuur van de luchtstroom af. Het biedt vrouwen een gepersonaliseerde oplossing voor drogen en styling, die niet alleen de efficiëntie van de styling verbetert, maar die ook garant staat voor glanzend en gezond haar.

 

De nieuwe Philips Prestige haardroger (BHD628/00) en Philips Prestige stijltang (BHS830/00) met SenseIQ-technologie zijn vanaf september verkrijgbaar via de Philips webshop (philips.be/shop); elk aan de adviesprijs van 129,99 EUR.

Hoe werkt de SenseIQ-technologie?

De SenseIQ-technologie van Philips analyseert, past zich aan, en verzorgt: Deze uiterst innovatieve infraroodtechnologie controleert tijdens het drogen of stylen voortdurend de temperatuur van het haar, en niet van de luchtstroom. Dit zorgt ervoor dat het beschermingsniveau volledig persoonlijk is. De intelligente microprocessor analyseert in real-time de door de sensor vastgelegde gegevens en past daarop automatisch de temperatuur aan. Deze detectie- en aanpassingstechnologie voorkomt oververhitting en beschermt zo het haar. 90%[1] van het natuurlijke vochtgehalte van je haar wordt vastgehouden. Het resultaat: haar dat glanst en er gezond uitziet.

De nieuwe Philips Prestige haardroger met SenseIQ

Een haardroger is het meest gebruikte toestel thuis in de badkamer. Uit de Global Beauty Index, een jaarlijks onderzoek door Philips, blijkt echter dat de meeste vrouwen vinden dat hun haardroger niet voldoet aan hun specifieke behoeften. De textuur en conditie van het haar van vrouwen kan sterk verschillen, niet alleen van persoon tot persoon, maar ook van tijd tot tijd, en door de jaren heen.

 

Met dat inzicht in gedachten ontwikkelde Philips een nieuwe haardroger die beantwoord aan de individuele behoeften van vrouwen, de Philips Prestige haardroger met SenseIQ. De temperatuur van het haar wordt tot wel 4.000 keer[2] per droogsessie gemeten. Zo krijg je een nauwkeurige beoordeling van tijdens het gebruik. Het toestel past de temperatuur automatisch aan en voorkomt zo oververhitting. Vrouwen kunnen nu hun haar snel en mooi stylen, zonder afbreuk te doen aan de gezondheid ervan.

Slimme digitale droogprogramma's

De haardroger beschikt 2 snelheden en 3 droogprogramma’s: 'zacht' voor extra verzorging, 'drogen' voor dagelijks gebruik en 'snel' voor een extra hitteboost. De SenseIQ-technologie is actief in de modi 'zacht' en 'drogen', voor een persoonlijke ervaring.

Compact ontwerp

Vrouwen zoeken styling tools die naadloos in hun dagelijkse routine passen en daar speelt deze haardroger handig op in. Het unieke ontwerp werd ontwikkeld met het oog op design en snelheid (20% sneller[3]). De haardroger is enerzijds innovatief ontworpen met een hoogwaardige ventilator en motor voor een krachtige luchtstroom. Anderzijds heeft het ook een compact design voor maximaal gebruiksgemak en comfort: 20% lichter[4], en gemakkelijker vast te houden.

Extra accessoires

Gebruik het speciaal ontworpen droogmondstuk voor een snel resultaat. Het stylingmondstuk heeft een opening van 11 mm en concentreert daarmee de luchtstroom voor nauwkeurige styling. Dankzij de unieke vorm van de diffuser is je krullende haar eenvoudig en moeiteloos te stylen.

De nieuwe Philips Prestige stijltang met SenseIQ

De SenseIQ-technologie zorgt ook hier voor een volledig persoonlijke aanpak bij het ontkrullen of stijlen. De actieve digitale sensor van de Philips Prestige stijltang met SenseIQ meet tot 20.000 keer per styling de temperatuur van het haar en past de temperatuur voortdurend aan om de natuurlijke vochtbalans te behouden. Het resultaat? Gezonde steile lokken met tot 70%[5] vochtbehoud, en tot 93%[6] behoud van de haarsterkte.
Een van de grootste oorzaken voor ongezond haar is een slechte vochtbalans. Ja, we willen ons haar na het wassen drogen; maar het is wel belangrijk om de natuurlijke vochtbalans van het haar zelf te bewaren. Dit zorgt namelijk voor gezond en glanzend haar. Met dit in gedachten heeft Philips de Prestige haardroger ontwikkeld; een haardroger met de unieke SenseIQ-technologie waarvan bewezen is dat deze tot 90% vocht vasthoudt voor vitaal haar.

Ilham Mestour

Internationaal erkend haarstyliste en Philips HairCare Consulting Expert

In maart werd Philips in België bekroond met de ‘Best Brand Award 2020’ in de categorie ‘Small Domestic Appliances’.

 

[1] In Sense-IQ modus bij een droogsessie van 10 minuten

[2] In Sense-IQ modus na 5 minuten drogen

[3] In vergelijking met HP8280 (Philips MoistureProtect haardroger)

[4] In vergelijking met HP8280, gemeten zonder snoer en hulpstukken

[5] In Sense-IQ modus bij 170°C

[6] In Sense-IQ modus bij 200°C

Over Philips

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is toonaangevend op het vlak van gezondheidstechnologie. Het bedrijf is gericht op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten.

Met wereldwijd circa 81.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor meer nieuws over Philips kan u terecht op www.philips.be/nieuwscentrum.

Meer informatieMinder informatie

Thema's

Contact

Sabrina Heymans

Sabrina Heymans

PR Manager Personal Health Belux

Tel.: +32 468 14 76 12

Media assets

Delen op sociale media