Nieuwscentrum

mrt 11, 2020

Philips introduceert nieuwe oplossing voor noodhulp buiten het ziekenhuis

Philips lanceert zijn nieuwe dataplatform (IntelliSpace Corsium) voor noodhulp buiten het ziekenhuis. Deze oplossing maakt het mogelijk om medische informatie over de patiënt via een livestream door te sturen naar het ziekenhuis. Met de geavanceerde monitor voor vitale functies in combinatie met een web-gebaseerde data dashboard kunnen hulpverleners klinische gegevens vastleggen en verzenden, zodat het team in het ziekenhuis direct de vitale functies van een patiënt kan bekijken en kan plannen wat er bij aankomst moet gebeuren. De oplossing is bedoeld om hulpverleners te helpen de best mogelijke zorg te verlenen in onvoorspelbare omstandigheden buiten het ziekenhuis.

De rol van de noodhulpdiensten verandert sneller dan de technologie

De rol van de noodhulpdiensten is drastisch veranderd in vergelijking met vroeger. Deze diensten hebben nu zowel klinische als operationele uitdagingen bij het helpen van patiënten. Het werk van zorgverleners is onvoorspelbaar en vindt in ongecontroleerde omstandigheden plaats. Er wordt van hen verwacht dat ze diagnoses stellen, patiënten behandelen en deze vervolgens naar het ziekenhuis vervoeren als dat nodig is. De huidige technologie maakt de uitdagingen nog groter, vooral als het gaat om flexibele inzet en het verzamelen van gegevens. Monitors en defibrillators zijn over het algemeen grote, zware apparaten, terwijl het verzamelen van data vaak nog vooral handmatig en achteraf gebeurt. Met data-automatisering en betrouwbaardere communicatiemogelijkheden in combinatie met kleinere en lichtere monitors kunnen noodhulpverleners dichter bij huis zorg verlenen. Zo kan onnodig vervoer voorkomen worden en kunnen betere middelen toegewezen worden. Dit leidt tot betere resultaten, grotere tevredenheid bij zorgverleners én patiënten, en lagere kosten.

Noodhulpverleners hebben een betere toegang nodig tot data en middelen, zodat ze zich beter kunnen aanpassen en over de informatie beschikken die ze nodig hebben om levens te redden.

Murk Westerterp

Head of Connected Care bij Philips Benelux

"We horen steeds vaker van noodhulpverleners dat ze door de toenemende eisen die aan hen worden gesteld, plus de uitdagende en gevarieerde gevallen waarmee ze te maken hebben, betere technologie nodig hebben om aan de behoeften van patiënten te voldoen", zegt Murk Westerterp, Head of Connected Care bij Philips Benelux. "Bij noodhulpverlening gaat het niet meer alleen om reanimatie. Er komen steeds meer gevallen van cardiovasculaire aandoeningen en comorbiditeit bij. Bovendien hebben we te maken met een bevolking die snel vergrijst. Noodhulpverleners hebben daarom een betere toegang nodig tot data en middelen, zodat ze zich beter kunnen aanpassen en over de informatie beschikken die ze nodig hebben om levens te redden." 

 

De oplossing wordt nu voor het eerst in de VS geïntroduceerd, in Europa wordt al enige tijd op kleine schaal met deze oplossing gewerkt. De oplossing helpt zorgteams levensbedreigende aandoeningen vanaf afstand te herkennen. Ze verbetert de hulp die door de teams ter plekke wordt geboden en maakt het mogelijk om de zorg in het ziekenhuis beter af te stemmen op de fysiologie buiten het ziekenhuis. 

Philips-portefeuille voor noodhulpverlening

In oktober 2019 kondigde Philips een unieke samenwerking aan met Air Ambulance Kent Surrey Sussex (AAKSS). Traumahelikopterteams gebruiken de oplossing om medische informatie over de patiënt ter plekke via een livestream naar het ziekenhuis te sturen. Philips heeft een uitgebreid assortiment noodhulpproducten, zoals automatische externe defibrillators (AED's), geavanceerde monitors voor vitale functies en nog veel meer.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 80.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.be.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.