Nieuwscentrum

jan 23, 2020

CDP Climate Change neemt Philips voor de 7e keer op in de A-lijst van bedrijven die actie ondernemen tegen klimaatverandering

  • Philips staat voor het 7e achtereenvolgende jaar op de A-lijst van CDP Climate Change
  • De positie op deze lijst is een erkenning van de inspanningen die Philips het afgelopen jaar heeft geleverd om de CO2-uitstoot te verminderen, klimaatrisico's te beperken en een koolstof-arme economie te ontwikkelen

Philips krijgt voor het zevende jaar op rij een vermelding op de A-lijst van het CDP [1] voor haar voortrekkersrol op het gebied van actie tegen klimaatverandering. 

 

Het CDP is een non-profitorganisatie die adviezen geeft aan beleggers, bedrijven, steden en regio's om hen te helpen hun impact op het milieu te verminderen. De organisatie beoordeelt deze impact en deelt de bedrijven in in categorieën van A tot en met D, waarbij A het beste resultaat is. Philips kreeg erkenning voor de inspanningen die zij in 2019 heeft geleverd om de CO2-uitstoot te verminderen, klimaatrisico's te beperken en een koolstof-arme economie te ontwikkelen [2].

De conclusie uit het meest recente Global Risks Report van het World Economic Forum is dat klimaatverandering behoort tot de vijf grootste risico's voor het aankomende decennium. Dit bevestigt de bezorgdheid die we allemaal hebben over de klimaatverandering.

Frans van Houten

CEO van Koninklijke Philips

“De conclusie uit het meest recente Global Risks Report van het World Economic Forum is dat klimaatverandering behoort tot de vijf grootste risico's voor het aankomende decennium. Dit bevestigt de bezorgdheid die we allemaal hebben over de klimaatverandering,” aldus Frans van Houten, CEO van Koninklijke Philips. “Dat is de reden waarom Philips voortdurend innoveert, niet alleen om betaalbare, resultaatgerichte oplossingen op het gebied van de gezondheidstechnologie te leveren, maar ook om ervoor te zorgen dat we dit doen op een duurzame wijze die onze CO2-voetafdruk en ons verbruik van grondstoffen zoveel mogelijk beperkt.”

 

Philips wil de wereld gezonder en duurzamer maken met als doel om in 2030 de levens van 3 miljard mensen per jaar te verbeteren. Zij concentreert zich daarom op drie Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN: SDG3 goede gezondheid en welzijn, SDG12 verantwoorde consumptie en productie, en SDG13 aanpak van klimaatverandering. Philips wil dat eind 2020 95% van haar bedrijfsopbrengsten gekoppeld zijn aan deze SDG's.

 

Het streven van Philips naar betaalbare en effectieve gezondheidszorg is gebaseerd op de verschuiving in de zorg van ‘volume based healthcare’ (vergoeding per behandeling) naar ‘value based healthcare’ (vergoeding op basis van het resultaat van de behandeling). Bij dat laatste model wordt gebruik gemaakt van geavanceerde digitale technologieën zoals kunstmatige intelligentie en predictive analytics. Daarmee kunnen de diagnostische nauwkeurigheid en de doeltreffendheid van de behandeling verbeteren en het efficiënte gebruik van de zorg kan geoptimaliseerd worden.

 

De strategie voor duurzaamheid en aanpak van klimaatverandering is verankerd in het bedrijfsmodel van Philips, zowel aan de inkoopzijde – bijvoorbeeld door de inkoop van groene energie – als aan de klantzijde, door het gebruik van oplossingen die bijdragen aan een circulaire economie. Sinds de opening van Windpark Krammer in mei 2019 gebruikt Philips in Nederland voor 100% van haar activiteiten duurzame energie. Ook in Amerika is dat al het geval. Philips ligt op schema voor wat betreft haar toezegging van WEF 2018, dat zij in 2020 alle grote medische systemen die haar klanten bereid zijn om terug te leveren, zal terugnemen en deze een nieuwe bestemming geven. De circulaire economie staat centraal in de visie van Philips om de wereld gezonder en duurzamer te maken door middel van innovatie, dat blijkt ook uit het feit dat CEO Frans van Houten het medevoorzitterschap van het PACE (Platform for Accelerating the Circular Economy) op zich heeft genomen. 

 

“Wij feliciteren de bedrijven die dit jaar een plaats hebben verdiend op de A-lijst van het CDP doordat ze het voortouw nemen tegen klimaatverandering en transparantie daarover,” zegt Paul Simpson, CEO van CDP. “De omvang van de bedrijfsrisico's als gevolg van de klimaatcrisis, ontbossing en waterproblemen zijn enorm - net als de mogelijkheden om deze aan te pakken - het is duidelijk dat bedrijven op dit kritieke moment een vitale rol moet spelen. De bedrijven op de A-lijst tonen leiderschap voor wat betreft duurzame bedrijfsvoering en de aanpak van milieurisico's: zij bereiden zich voor om het goed te doen in de economie van de toekomst.”

  

Informatie over de duurzaamheidsstrategie van Philips en het programma ‘Healthy people, sustainable planet’ vindt u hier.

 

[1] De A-lijst voor klimaatverandering wordt jaarlijks door het CDP gepubliceerd. CDP maakt ook A-lijsten voor bedrijven die het voortouw nemen bij de bescherming van bossen en waterbronnen. De volledige lijst van bedrijven die dit jaar een plaats hebben verdiend op de A-lijst voor klimaatverandering van het CDP en andere openbare beoordelingen van bedrijven zijn te vinden op https://www.cdp.net/en/companies/companies-scores.

 

[2] De methodologie van het CDP geeft bedrijven een score op basis van de volledigheid van hun openbaarmaking over bedrijfsactiviteiten; hun bewustzijn en hoe ze omgaan met milieurisico's; en hoe ze met goede voorbeelden leiderschap laten zien op milieubeleid, zoals het stellen van ambitieuze doelen. 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 80.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2018 een omzet van 18,1 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.be.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.