Nieuwscentrum

jan 22, 2020

Tijdens World Economic Forum 2020 laat Philips haar bijdrage zien aan de Sustainable Development Goals op het gebied van gezondheid, circulaire economie en klimaat

  • In 2019 verbeterden de producten en oplossingen van Philips het leven van 1,64 miljard mensen wereldwijd, vergeleken met 1,54 miljard in 2018. In minder ontwikkelde gemeenschappen verbeterde Philips de levens van 194 miljoen mensen, vergeleken met 175 miljoen in 2018.
  • Philips heeft wereldwijd haar programma voor de terugname van grote medische apparaten uitgerold: gebruikte grote medische apparatuur wordt gereviseerd.
  • In zowel Nederland als de Verenigde Staten gebruikt Philips voor 100% van haar activiteiten duurzame energie.
  • Philips staat voor het 7e achtereenvolgende jaar op de A-lijst van CDP Climate Change en behoort daarmee tot de wereldwijde top van bedrijven die zich inzetten om klimaatverandering tegen te gaan.  

Philips laat op WEF 2020 haar inspanningen zien om wereldwijd de gezondheid, de circulaire economie en het klimaat te verbeteren door middel van innovatie. Samen met haar partners wil Philips maatschappelijke problemen aanpakken, waarbij zij de focus legt op het realiseren van Sustainable Development Goals (SDG) 3, 12 en 13 van de Verenigde Naties. Deze specifieke doelen richten zich op het verbeteren van de toegang tot betaalbare zorg, de overgang naar een circulaire economie en het tegengaan van klimaatverandering. De missie van Philips is het verbeteren van de levens van 3 miljard mensen in 2030.

"Door middel van innovatie kunnen we de synergie tussen gezondheid en duurzaamheid benutten, dit biedt grote kansen om het leven van mensen te verbeteren", aldus Frans van Houten, CEO van Philips. "Of het nu gaat om artsen die we helpen resultaten voor de patiënt te verbeteren of om het creëren van nieuwe bedrijfsmodellen en circulaire economische oplossingen om de CO2-voetafdruk van de gezondheidszorg te verminderen, we weten dat het bereiken van de schaal die nodig is om een wereldwijd verschil te maken, alleen mogelijk is door middel van inclusieve partnerschappen met belanghebbenden die volledige oplossingen creëren".

We weten dat het bereiken van de schaal die nodig is om een wereldwijd verschil te maken, alleen mogelijk is door middel van inclusieve partnerschappen met belanghebbenden die volledige oplossingen creëren.

Frans van Houten

CEO van Philips

Samen met haar partners heeft Philips het volgende bereikt:

SDG3: Goede gezondheid en welzijn 

De helft van de wereldbevolking heeft geen toegang tot gezondheidszorg, terwijl studies aantonen dat in veel goed ontwikkelde gezondheidszorgsystemen maar liefst 25% van de uitgaven verspild worden. Philips zet zich in voor co-creatie: samen met andere partijen zorgt zij voor betaalbare zorgoplossingen van hoge kwaliteit, waarbij de middelen op de meest efficiënte en verantwoorde manier worden ingezet. In 2019 verbeterden de producten en oplossingen van Philips het leven van 1,64 miljard mensen wereldwijd, vergeleken met 1,54 miljard in 2018. In minder ontwikkelde gemeenschappen verbeterde Philips de levens van 194 miljoen mensen, vergeleken met 175 miljoen in 2018.

 

Philips kondigde een nieuw partnerschap aan met het ministerie van Volksgezondheid en Bevolking van de Republiek Congo en UNFPA (het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties). Zij willen gezamenlijk het sterftecijfer onder moeders en pasgeboren baby’s in afgelegen gebieden van de Republiek Congo de komende 5 jaar met 50% terugdringen. De drie partners gaan samenwerken om een grootschalig 'Emergency obstetric and newborn care' programma te ontwikkelen dat meer dan 500.000 vrouwen en 70.000 pasgeboren baby’s bereikt. 

SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie

Philips ligt op schema voor wat betreft haar toezegging van WEF 2018, dat zij in 2020 alle grote medische systemen die haar klanten bereid zijn om terug te leveren, zal terugnemen en deze een nieuwe bestemming geven. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van de strategie. Met omgekeerde logistiek, waarbij een retourstroom van alle belangrijke markten wordt toegevoegd, wordt momenteel gewerkt aan de wereldwijde uitrol van het productterugname- en herfabricageprogramma van Philips. Philips heeft ook haar activiteiten op het gebied van de terugwinning van onderdelen uitgebreid, waardoor zij meer onderdelen kan hergebruiken. 

 

Frans van Houten, CEO van Philips, is ook co-voorzitter van PACE (Platform for Accelerating the Circular Economy). Op deze manier ondersteunt hij de circulaire economie, helpt hij de industrie bij het formuleren van veranderingen, geeft hij leiding aan de implementatie hiervan en zoekt hij wereldwijd naar gelijkgestemde bedrijven die zich ook in willen zetten voor een circulaire economie.

SDG 13: Klimaatactie

Philips staat voor het zevende achtereenvolgende jaar op de A-lijst van CDP Climate Change en behoort daarmee tot de wereldwijde top van bedrijven die zich inzetten om klimaatverandering tegen te gaan. De positie op deze lijst is een erkenning van de inspanningen die Philips het afgelopen jaar heeft geleverd om de uitstoot te verminderen, klimaatrisico's te beperken en een koolstof-arme economie te ontwikkelen.

 

Sinds de opening van Windpark Krammer in mei 2019 gebruikt Philips in Nederland voor 100% van haar activiteiten duurzame energie. Ook in Amerika is dat al het geval. De windparken Krammer en Bouwdokken in Nederland en windpark Los Mirasoles in de Verenigde Staten genereren meer dan de helft van de totale elektriciteitsbehoefte van Philips wereldwijd.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 80.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2018 een omzet van 18,1 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.be.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.