Nieuwscentrum

apr 09, 2019

Luchtkwaliteit binnenshuis slechter dan buitenshuis


Philips biedt tips om allergieën te verminderen

Brussel – De luchtkwaliteit binnenshuis is ondermaats en onderbelicht. Dat concludeert Philips op basis van een internationale studie van het Environmental Protection Agency. Tijdens de Wereld Allergie Week (7-13 april) zet het gezondheidstechnologiebedrijf enkele producten in de kijker die consumenten kunnen helpen om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren. Allergenen zoals pollen, huidschilfers van huisdieren, stofmijt, schimmelsporen en sigarettenrook hebben een negatieve impact op de luchtkwaliteit binnenshuis. Via enkele eenvoudige tips wil Philips consumenten op weg helpen om hun woning gezonder te maken.

 

De Wereld Allergie Week, een initiatief van de Wereld Allergie Organisatie, wil de aandacht vestigen op allergische aandoeningen van 7 tot 13 april. Recent nog toonde het burgeronderzoek CurieuzeNeuzen Vlaanderen aan dat de uitlaatgassen van wagens de stadscentra in België problematisch vervuilen. Maar ook binnenshuis onderschatten we het belang van luchtkwaliteit. “Gemiddeld spenderen we echter 90%[1] van onze tijd binnen vier muren waar zich heel wat gewone allergenen zoals pollen verschuilen. Dit maakt dat de luchtkwaliteit in onze huizen vaak slechter is dan buiten[2]”, zegt Remco Broeckx, Marketing Manager Benelux Air & Floor Care Philips.  

Gemiddeld spenderen we echter 90%  van onze tijd binnen vier muren waar zich heel wat gewone allergenen zoals pollen verschuilen. Dit maakt dat de luchtkwaliteit in onze huizen vaak slechter is dan buiten.

Remco Broeckx

Marketing Manager Benelux Air & Floor Care Philips

Wanneer mensen de deur ’s avonds achter zich dichttrekken, moeten ze zich bewust zijn van allerlei irriterende stoffen. Wereldwijd lijden liefst 300 tot 400 miljoen mensen aan allergische rhinitis[3], een aandoening die verergert door slechte of onvoldoende verluchting, waardoor schimmel en huisstofmijt in zetels en bedden vrij spel krijgen[4]. Naar schatting zal het aantal pollen tegen 2040 door de opwarming van de aarde verdubbelen[5].  

 

“Wie die allergietriggers wil bestrijden, begint best thuis”, zegt Remco Broeckx bij Philips. Preventie is daarbij van essentieel belang. Hoog tijd dus om de kwaliteit van de lucht die we tussen vier muren inademen, op te krikken met praktische tips. 

1. Verbeter de luchtkwaliteit met een luchtzuiveraar en verlucht regelmatig

Mensen moeten hun woning elke dag verluchten, liefst buiten de spitsuren. Philips werkt nauw samen met erkende experts rond gezonde luchtwegen en ontwikkelde luchtreinigers 6000i en 8000i. Na klinische tests met de Philips Series 8000i luchtreiniger hadden mensen die allergisch zijn voor pollen opmerkelijk minder last van niezen, tranende ogen, rode ogen, een jeukende en lopende neus. Bovendien werd ook een bewezen afname van het aantal symptomen van graspollenallergie vastgesteld. De luchtreiniger 6000i slaagt erin om 99,9% van de vervuilende stoffen, schadelijke gassen, geuren, bacteriën en virussen uit de lucht te halen via de filter.

 

Consumenten kunnen de luchtzuiveraartechnologie van Philips koppelen aan de Air Matters-app waardoor ze vanop afstand de luchtkwaliteit in hun woning kunnen regelen. Via de app kunnen ze de luchtkwaliteit binnens- en buitenshuis in realtime opvolgen. De luchtreiniger houdt je op de hoogte van mogelijke allergeenrisico’s terwijl een innovatieve sensor ervoor zorgt dat de luchtstroom automatisch wordt aangestuurd.

2. Investeer in een goede stofzuiger

Je doet het misschien niet zo graag, maar om gewone allergenen zo goed mogelijk te bestrijden, is het aangeraden je woning vaak te stofzuigen. Je haalt best een krachtig toestel in huis dat het fijn stof en de allergenen kan vasthouden in de filter. Philips ontwikkelde daarom anti-allergie stofzuigers zoals de SpeedPro Max draadloze stofzuiger die dankzij de geavanceerde hygiënefilter met een drievoudig filtersysteem tot 99% van het fijn stof, allergenen en PM2,5 deeltjes opneemt.

3. Haal enkele planten in huis

Bepaalde kamerplanten zoals de lepelplant, klimop of drakenplant kunnen bijdragen aan een gezonde luchtkwaliteit in huis. Zo’n planten kunnen namelijk de vaakst voorkomende vervuilende deeltjes filteren uit de lucht door de kleine openingen in hun bladeren. Één plant kan ongeveer 10 vierkante meter zuiveren, ze hebben dus slechts een beperkte impact, maar het staat leuk en alle beetjes kunnen helpen. 

 

[1] Allergy UK 

[2] EPA 

[3] WHO 

[4] https://www.allergyuk.org/about/latest-news/688-allergy-uk-celebrates-clean-air-day-why-clean-air-matters

[5] Newswise 

Over Royal Philips

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevend technologiebedrijf dat zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere resultaten in de zorg over gezondheidscontinuüm heen: van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten en patiënten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT‑toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en consumentenproducten die de persoonlijke gezondheid en het welzijn verbeteren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen brachten de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2018 een omzet van 18,1 miljard euro voort. Voor nieuws over Philips kan u terecht op www.philips.be.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Thema's

Contact

Beeldmateriaal

SpeedPro Max

Philips Air Purifier

Philips Air Purifier

Philips Air Purifier

Delen op sociale media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.