Nieuwscentrum

8 mei 2018

Philips breidt zijn productaanbod in Sleep & Respiratory Care uit met de overname van NightBalance

Amsterdam (Nederland) - Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), een wereldleider in gezondheidstechnologie, heeft vandaag de overname van NightBalance bekendgemaakt. Deze in Nederland gevestigde scale-up is gespecialiseerd in digitale gezondheid en heeft een innovatief, gebruiksvriendelijk apparaat ontwikkeld om obstructieve slaapapneu en positieafhankelijk snurken te behandelen. De financiële details van de transactie werden niet vrijgegeven.

 

De Sleep Position Trainer (SPT) van NightBalance biedt een comfortabele en gebruiksvriendelijke alternatieve behandeling voor mensen die lijden aan positieafhankelijke slaapapneu.De SPT traint de patiënt aan de hand van lichte vibraties om niet meer om de rug te slapen en zo apneus tijdens de slaap te voorkomen. De SPT heeft een CE-certificering en wordt momenteel in een selectie van Europese landen op de markt gebracht. 

NightBalance biedt een unieke, patiëntvriendelijke oplossing voor de behandeling van positieafhankelijke obstructieve slaapapneu en positieafhankelijk snurken, die helemaal in de lijn ligt van ons huidig productaanbod.

John Frank

Business Leader Sleep & Respiratory Care bij Philips

“NightBalance biedt een unieke, patiëntvriendelijke oplossing voor de behandeling van positieafhankelijke obstructieve slaapapneu en positieafhankelijk snurken, die helemaal in de lijn ligt van ons huidig productaanbod”, aldus John Frank, Business Leader Sleep & Respiratory Care bij Philips. “Met deze overname zullen we onze leiderspositie in de groeiende markt van de thuiszorg nog verder kunnen versterken en nog meer geïntegreerde oplossingen kunnen aanbieden voor efficiëntere en betere resultaten.”

 

“We hebben NightBalance in 2009 opgericht met de ambitie het leven van patiënten met positieafhankelijke apneus waar ook ter wereld te verbeteren”, aldus Eline Vrijland-van Beest, CEO van NightBalance. “Ik ben er trots op dat onze innovatie bij Philips in goede handen is. Hun sterke positie in geconnecteerde slaaptherapieoplossingen en hun mondiale reikwijdte zullen ervoor zorgen dat meer patiënten snel de weg naar de Sleep Position Trainer zullen vinden.”

 

Obstructieve slaapapneu is een ernstige aandoening waarbij de ademhaling tijdens de slaap stopt en hervat. Wanneer zo’n ademstop zich voordoet als de patiënt op de rug slaapt, wordt dit positieafhankelijke obstructieve slaapapneu genoemd. Philips biedt reeds een ruim gamma van zorgoplossingen voor mensen die aan obstructieve slaapapneu lijden. Zo is er onder meer de bekroonde Dream Family, met DreamWear, een uitgebreid assortiment van maskers met een geavanceerd design, DreamStation, een CPAP-therapiesysteem[1] waarbij de patiënt in verbinding staat met de zorgverstrekker, en DreamMapper, een applicatie die patiënten helpt hun slaaptherapie correct af te stellen en hun therapietrouw te monitoren.

 

[1] Continuous Positive Airway Pressure therapy

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 74.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.com/newscenter.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Toekomstgerichte verklaringen

Dit document bevat bepaalde toekomstgerichte verklaringen betreffende de financiële toestand, de resultaten uit de bedrijfsuitoefening en de activiteiten van Philips, alsook bepaalde hiermee verband houdende plannen en doelstellingen (in het bijzonder de sectorgerelateerde delen 'Varia'). Verklaringen met betrekking tot onze strategie, de geraamde omzetgroei, de toekomstige EBITA en toekomstige ontwikkelingen binnen onze interne activiteiten zijn voorbeelden van toekomstgerichte verklaringen. Het ligt in de aard van dergelijke toekomstgerichte verklaringen dat zij risico's en onzekerheden met zich meebrengen omdat zij betrekking hebben op toekomstige gebeurtenissen en omstandigheden, en door een aantal factoren zouden de werkelijke resultaten en ontwikkelingen aanzienlijk kunnen afwijken van die welke impliciet of expliciet vermeld worden in die toekomstgerichte verklaringen.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Thema's

Contact

Steve Klink

Steve Klink

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10888824

You are about to visit a Philips global content page

Continue
Ksenija Gonciarenko

Ksenija Gonciarenko

Philips Investor Relations

Tel: +31 20 59 77055

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Beeldmateriaal

Eline Vrijland-van Beest, CEO and Founder of NightBalance and Egbert van Acht, Chief Business Leader, Personal Health Businesses at Royal Philips

Delen op sociale media

Gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.